Русия си запазва правото да използва силови методи в отговор

...
Русия си запазва правото да използва силови методи в отговор
Коментари Харесай

Русия може да използва силови методи в отговор на други държави

Русия си резервира правото да употребява " силови способи " в отговор на дейности на други страни, които заплашват нейния суверенитет и териториална целокупност, съобщи генералният секретар на Руския съвет за сигурност Николай Патрушев, съобщи БГНЕС, цитирайки " Дойче Веле ".

Тази уговорка е част от нова версия на Стратегията за национална сигурност на страната, сподели Патрушев в изявление за държавния вестник " Российская газета ". " Става въпрос за легитимността на приемането на симетрични и асиметрични ограничения за угнетяване и попречване на враждебни дейности, които заплашват суверенитета и териториалната целокупност на Руската федерация ", добави той.

На въпрос дали става дума за военни дейности, Патрушев посочи, че преди всичко става въпрос за ``специални стопански мерки``, които Русия ще предприеме, само че при положение на потребност страната може да прибегне и до ``прилагане на сила``. С новото издание на Стратегията за сигурност на страната се акцентира и желанието на Русия да способства за повишение на доверието и сигурността в света. Документът към този момент е показан на президента на Русия Владимир Путин за утвърждение.

``Стратегията за сигурност се възобновява на всеки шест години, а предходната дефиниция датира от 31 декември 2015 г.``, изясни Патрушев и добави, че напоследък предвид на измененията в света се е трансформирал и характерът на заканите за национална сигурност. Без да загатва съответна страна, той сподели, че ``редица страни намерено разказват Русия като опасност и даже боен враг``. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР