Русия ще ускори доставката на зенитни ракетни системи С-400 Триумф

...
Русия ще ускори доставката на зенитни ракетни системи С-400 Триумф
Коментари Харесай

Русия ще ускори доставката на ракети за Турция

Русия ще форсира доставката на зенитни ракетни системи С-400 " Триумф " за Турция. Това заяви съветският президент Владимир Путин след диалози с турския си сътрудник Реджеп Ердоган в Анкара.
 
" Разбира се, обсъдихме положението на съдействието сред Русия и Турция във военно-техническата област. По-специално осъществяването на контракта за доставка за Турция на зенитно-ракетни системи С-400 " Триумф ". Приехме решение да ускорим периода за доставката на тези високоефективни съветски отбранителни комплекси ", съобщи  Путин.
 
 БГНЕС

Заедно с турския си сътрудник Реджеп Ердоган, той откри строителството на първата нуклеарна централа на Турция . Чрез видео връзка Ердоган подреди полагането на основите на АЕЦ " Аккую ", която ще коства 20 милиарда $. След като бъде приключена електроцентралата ще обезпечи 10% от електрическите потребности на Турция, която така и така има малко енергийни запаси.
 
Първата огромна част от плана би трябвало да приключи през 2023 година, когато се означават 100 години от основаването на модерна Турция и да бъде приключен напълно през 2026 година
 
 БГНЕС

Строителството на газопровода " Турски поток " ще помогне за повишението на енергийната сигурност на Турция и страните от Югоизточна Европа, в случай че те изискат това, съобщи Владимир Путин след края на договарянията си с Реджеп Ердоган.

" Строителството на газопровода " Турски поток " върви по график . Изграждат се две тръби в морския сектор, скоро ще стартира подготовката за строителството на сухопътната част от плана. Това ще разреши да се насити с газ както пазара в Турция, по този начин и в редица други страни от Югоизточна Европа, в случай че естествено, те пожелаят това, а също по този начин ще се увеличи енергийната сигурност на района ", сподели Путин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР