Русия ще спечели конфликта в Украйна, убеден е заместник-председателят на

...
Русия ще спечели конфликта в Украйна, убеден е заместник-председателят на
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев към Йенс Столтебнерг: Русия ще спечели в Украйна!

Русия ще завоюва спора в Украйна, уверен е заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Руската федерация Дмитрий Медведев.

В канала си в Telegram той разяснява изказването на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че „ спорът в Украйна е най-опасният миг за Европа след Втората международна война и не може да се разреши на Русия да завоюва “.

" Той има неприятна памет. Забрави кой завоюва тогава, във Втората международна война. Историята ще се повтори ", написа Медведев, който беше президент и министър-председател на РФ.

По-рано Столтенберг съобщи още, че " НАТО се стреми да предотврати прерастването на спора в Украйна в огромна война ". Той добави, че „ това, което се случва в Украйна, е извънредно, само че ще бъде доста по-лошо, в случай че стартира война в Европа сред Русия и НАТО, тъй че страните от блока оказват помощ на Украйна с оръжие, пари, съоръжение, само че техните бойци не влизат територията на тази страна.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, разяснявайки думите, уточни, че точно нападателната политика на НАТО по отношение на Русия е предизвикала напрегната обстановка в Европа.

Според представителя на Кремъл Москва не е съгласна с оценката на Столтенберг за събитията в Украйна. Песков акцентира, че същинската опасност за международния ред е превратът в Украйна през 2014 година, проведен от страните-членки на Алианса.

Източник: " Труд "

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР