Русия ще преработва боклука в електричествоУчени от Русия са разработили

...
Русия ще преработва боклука в електричествоУчени от Русия са разработили
Коментари Харесай

Русия ще преработва боклука в електричество

Русия ще преработва боклука в електричество
Учени от Русия са създали екологично чист способ за заличаване на твърди битови боклуци, осведоми 24СМИ. Методологията се състои в изгаряне на боклука в състава на композитни горива (вода, нискокачествени въглища, течни горивни отпадъци). Резултатите от проучването са оповестени в Journal of Cleaner Production.

Авторите настояват, че това е чист способ за оползотворяване на твърди битови боклуци (ТБО). В дадения случай наличието на азотни и серни оксиди в димните газове е по-ниско. Експериментът е изработен от представители на научната общественост в условия, съответстващи на изгарянето на гориво в пещите на енергийните котли.

Учените считат този способ за печеливш. Технологията може да бъде приложена в електроцентралите, работещи с въглища. Това ще разреши да се сътвори ефикасен модел за преправка на отпадъците, както и да се понижи потреблението на въглища за потребностите на производството на сила. Използването на обещаващото гориво на процедура ще способства за разрешаване на световните енергийни и екологични проблеми.

Повече от 50 милиона тона твърди битови боклуци се генерират всяка година в Русия. Системата за тяхната преправка е неефективна. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР