Русия ще получи справедлив отговор“ от украинските сили за днешния

...
Русия ще получи справедлив отговор“ от украинските сили за днешния
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Русия ще получи „справедлив отговор“ от украинските сили

„ Русия ще получи „ обективен отговор “ от украинските сили за днешния „ лицемерен “ удар по град Одеса, нападнат от съветски безпилотни самолети или ракети съвсем всеки ден този месец. “ Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Според украински публични представители при съветската офанзива с балистични ракети на жилищен регион на черноморския град през днешния ден са били убити минимум 20 души, а ранените са повече от 70.

Русия ще получи „ обективен отговор “

Областният шеф Олег Кипер сподели в изказване по националната телевизия, че две ракети „ Искандер-М “, изстреляни от окупирания от Русия Крим, са развалили гражданска инфраструктура, както и газопроводи и електропроводи в града. В резултат от ударите е било прекратено подаването на газ и електроснабдяването за някои от жителите на Одеса.

„ Експлозията беше доста мощна, изключително втората… Това е доста мощна ракета, която долита от окупирания Крим за няколко минути “, съобщи Кипер.

„ Нашите отбранителни сили сигурно ще създадат всичко, с цел да подсигуряват, че съветските убийци ще усетят нашия обективен отговор “, сподели Зеленски.

Утре в града е разгласен печал. Жители са образували опашки пред центровете за даряване на кръв.

Според украинското южно военно командване са били унищожени триетажно оборудване за отдих, както и минимум 10 частни къщи.

Москва отхвърля да взема на прицел цивилни по време на пълномащабната си инвазия в Украйна, която стартира през февруари 2022 година, макар че доста хора бяха убити при честите съветски въздушни удари в цялата страна.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР