Русия ще подкрепи решението на жителите на украински Донбас, Запорожка

...
Русия ще подкрепи решението на жителите на украински Донбас, Запорожка
Коментари Харесай

Русия ще подкрепи референдумите на Донбас, Запорожка и Херсонска област

Русия ще поддържа решението на жителите на украински Донбас, Запорожка и Херсонска област, което ще бъде взето на идните там референдуми. Това съобщи през днешния ден в телевизионно послание президентът на Руската федерация Владимир Путин, съобщи ТАСС.

" Решението за своето бъдеще, което ще вземат болшинството поданици на Донецката и Луганската национална република, на Запорожка и Херсонска област, ще бъде подкрепено от нас ", съобщи съветският водач.

Властите на самопровъзгласилите се Донецка национална република и Луганска национална република, както и поставените от Москва администрации на окупираните елементи от Запорожка и Херсонска област взеха решение да провеждат от 23 до 27 септември референдуми за присъединение към Русия.

Руски политици дадоха обещание цялата нужна помощ и предпочитано разглеждане на резултатите от вота. ЦИК в Москва заяви, че ще помогне на Донбас, Херсон и Запорожието да провеждат няколко десетки бюра за гласоподаване на територията на Русия за хората, напуснали тези райони, показва съветският в. " Известия ".

Междувременно Западът единомислещо се сплоти, че сходни референдуми нямат никаква легитимност и няма да бъдат приети.

Путин разгласи и частична готовност на руснаците от запаса на фона на продължаващата контраатака на украинските сили.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР