Русия ще използва ядрено оръжие само ако нещо застраши нейното

...
Русия ще използва ядрено оръжие само ако нещо застраши нейното
Коментари Харесай

Песков: Русия ще използва ядрено оръжие само ако нещо застраши нейното съществуване

Русия ще употребява нуклеарно оръжие единствено в случай че нещо заплаши нейното битие. Страната се придържа към своята теория във връзка с нуклеарните оръжия, където те се поясняват като „ довиждане на оръжието “. Те ще бъде употребявани единствено при положение на опасност за съществуването на страната, съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков на просветителния маратон „ Знанието. Първо “.

„ Що се отнася до нас, всичко, обвързвано с нуклеарните оръжия, е изложено в нашата съответна теория. И още веднъж, в случай че се измъкнем от правния език, там се пояснява като „ довиждане на оръжието “. Ако нещо заплашва съществуването на нашата страна ще има нуклеарни оръжия. Освен това никога не е допустимо да се приказва за това безконтролно. И аз съм уверен в това “, добави Песков.

Припомняме, че Песков назова изявленията за „ съветските проекти за нуклеарни оръжия в космоса “ американска ловкост и следващ трик на Белия дом. Според него това е опит да се насърчи Конгреса на Съединени американски щати да гласоподава законопроект за разпределяне на пари на Украйна.

„ Изобщо не мога да разясня това. Но е явно, че Белият дом се пробва, с истини или лъжи, да накара Конгреса да гласоподава законопроект за разпределяне на пари. Това е явно. До какви трикове ще прибегне Белият дом следва да забележим “, добави той.

В същото време Песков прикани да се изчака този брифинг, с цел да се види дали след него ще бъде оповестена информация.

Конгресът на Съединени американски щати ще организира затворен брифинг за „ сериозната опасност за националната сигурност “ на 15 февруари. Телевизионният канал ABC, базирайки се на източници, заяви, че сякаш става дума за проектите на Русия да разположи нуклеарно оръжие в космоса.

 

Източник: ТАСС/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР