Русия ще губи между 100 и 150 милиона долара на

...
Русия ще губи между 100 и 150 милиона долара на
Коментари Харесай

Русия с огромни загуби заради евтиния петрол

Русия ще губи сред 100 и 150 милиона $ дневно поради неуспеха на договарянията във формата ОПЕК+, пресметна съсобственикът на нефтената компания " Лукойл " Леонид Федун.

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак, който участваше в интензивните преговорина страните от ОПЕК + съобщи в петък, че от 1 април договорката ще престане да съществува и участниците й към този момент няма да имат отговорности.

Той също по този начин сподели, представен от РИА Новости, че съдействието по ОПЕК+ ще продължи в границите на Хартата за непрестанно съдействие, а някогашните сътрудници по договорката ще наблюдават пазара под формата на министерски комитет за наблюдаване.

" Това е доста ненадейно, нерационално решение. Русия ще губи от 100 милиона до 150 милиона $ дневно ", споделя Федун пред изданието The Bell.

Той изяснява, загубите ще са от упования спад на цените на петрола от 60 $ за барел (при опазване на договорката с ОПЕК) до към 40 $ за барел, при съветски експорт от пет милиона барела дневно.

Федун не разяснява пред вестника аргументите, заради които Русия може да приключи договорката с ОПЕК, и вероятностите в бъдеще да отдръпна своето решение, като декларира единствено, че самият той към момента е в „ лек потрес “.

Той също по този начин удостоверява, че съветските компании приказват за планове да усилят производството. Но растежът му от два до три % няма да може да компенсира бъдещите загуби, споделя Федун.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР