Русия ще бъде определена като най-значителната и пряка заплаха за

...
Русия ще бъде определена като най-значителната и пряка заплаха за
Коментари Харесай

НАТО: Русия ще бъде определена като най-значителната заплаха за нашата сигурност


Русия ще бъде избрана като най-значителната и директна опасност за нашата сигурност, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в навечерието на идната идната седмица в Мадрид среща на върха на страните от пакта.

Той добави, че се планува разискването на новата стратегическа идея на алианса, в която за първи път се обръща внимание на Китай и се регистрира опасността, която страната основава за сигурността и полезностите на отбранителния съюз. По неговите думи 80 на 100 от граждантите на страните от НАТО поддържат повишението на отбранителните разноски, а над 70 на 100 утвърждават присъединяване на страната им в пакта.

Столтенберг заяви, че на срещата в Мадрид ще бъдат взети решения за подсилване на съюзническите сили за защита, с цел да бъде обезпечена отбрана на всяка педя от територията на алианса, когато и да е и от всяка опасност. По неговите думи се чака решение по източния фланг да бъдат ситуирани спомагателни сили, до числеността на бригади. Участниците ще потвърдят задачата за постигане на разноските за защита до най-малко два % от Брутният вътрешен продукт.

Предвижда се да бъдат утвърдени последващи стъпки за продължение на поддръжката за Украйна. Столтенберг посочи, че се приготвя преоборудването на украинските войски, тъй че от руско да преминат на въоръжение по условията на НАТО.

Войната в Украйна стартира през 2014 година със завземането на Крим, а през февруари тази година се задълбочи, уточни той. По неговите думи поуката до момента е какъв брой е значимо в уязвимите зони да има авансово изпратено военно съоръжение.

Войните са непредвидими, мъчно е да се предскаже ходът на войната. Изходът се дефинира от съчетанието на качества, предпочитание и военен дух, заключи генералният секретар. По неговите думи войната в Украйна може да продължи " седмици, месеци или години ". Важно е да бъдем подготвени, в случай че бъде продължителна, добави той и изрази вяра военните дейности да спрат допустимо най-скоро.

По мотив желанието на Финландия и Швеция да се причислят към НАТО и съпротивата на Турция, Столтенберг изрази вяра да се реализира решение и двете скандинавски страни да се причислят към алианса колкото може по-бързо. Отчитаме паниките на Анкара, означи той.

Това, което най-вече одобрявам и не одобрявам в моята работа, е, че би трябвало да работя с 30 страни. Трудно е, разногласията постоянно са били част от нашата работа, само че когато реализираме единодушие, удовлетворението е огромно, заключи Столтенберг.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР