Русия се подготвя за решителни стратегически действия през идните шест

...
Русия се подготвя за решителни стратегически действия през идните шест
Коментари Харесай

Вашингтонски институт: Русия подготвя решителни стратегически действия до 6 мес.

Русия се приготвя за решителни стратегически дейности през идните шест месеца паралелно с подготовката си за продължителна война в Украйна, написа в днешния си вашингтонският Институт за проучване на войната.

Кремъл ускорява генерирането на сили, да вземем за пример като усили до 30 години възрастта, в която руснаците подлежат на постоянна военна работа. Според украинското разузнаване проектът е персоналният състав да се усили до 2 милиона души от 1,35 милиона предишния септември. Западни разузнавания приказват за задаваща се втора вълна на готовност, показва институтът.

Руските военни започват да пазят живата мощ на постоянната войска, като за момента не подхващат огромни бойни дейности и не престават образованието на мобилизираните. Кръвопролитните боеве в Донецка област се водят основно от сили на Частната военна формация " Вагнер ".

Русия се пробва да даде нова енергия на военната си индустрия, написа също в разбора. Путин организира няколко заседания по тематиката, посети предприятия от бранша, изиска от министър да се форсира сключването на контракти.

Успоредно с това господарят на Кремъл централизира контрола върху воденето на войната, като назначи за главнокомандващ на групировката войски в Украйна шефа на Генералния щаб ген. Валерий Герасимов.

На пропагандния фронт се вижда усилване на два описа: че съществуването на самостоятелна Украйна е опасност за суверенитета на Русия и за тежките последици за руснаците, в случай че страната им изгуби войната.

Институтът отбелязва, че подготовката за уверено стратегическо деяние не изключва подготовката за продължителна война.

Докладът предвижда, че най-вероятна е нова широкомащабна руска офанзива в Донбас и отбранителна интервенция в Херсонска област, която да изтощи украинските сили. По-малко евентуален съгласно анализаторите засега изглежда нов удар от север, въпреки Русия да продължава да усилва военното си наличие в Беларус.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР