Русия се готви за дълга война, заяви в събота украинското

...
Русия се готви за дълга война, заяви в събота украинското
Коментари Харесай

Русия съвсем не се е отказала от целите си в Украйна въпреки военните неуспехи досега

Русия се готви за дълга война, съобщи в събота украинското военно разузнаване, представено от УНИАН. По негови оценки тя е насочила всички свои запаси точно в тази посока, съобщи Българска телеграфна агенция.

Главното ръководство на разузнаването (ГУР) към Министерството на защитата на Украйна сподели, че за това свидетелстват ограниченията за метаморфоза на стопанската система и военнопромишления комплекс на Русия.

" ( Тези мерки) са ориентирани към подсилване на капацитета на въоръжените сили на (Руската федерация)

и основаване на условия за осъществяване на интервенции, които бяха планувани в самото начало на войната, само че не бяха изпълнени сполучливо от съветските окупационни войски ", счита украинското военно разузнаване. Затова съгласно него Русия се пробва да активизира всички свои запаси за продължение на войната.

По оценки на ГУР назначаването в сряда на началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов

за нов командващ така наречен специфична военна интервенция в Украйна също загатва, че " Кремъл се готви за дълготрайна, широкомащабна инвазия ".

Впрочем на идващия ден Кремъл удостовери, че задачата на този ход е разширение на мащаба на дилемите на съветската войска в прилежащата страна.

" Коментарът (за назначението на Герасимов) беше даден през вчерашния ден от министерството на защитата - то е свързвано с разширението на мащаба на поставените задания. Нямам какво да прибавя към това ", съобщи сбито в четвъртък Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, представен от ТАСС.

Ден по-рано Песков съзря " позитивна динамичност " в развиването на " специфичната военна интервенция " в Украйна.

Вчера самият Путин направи оптимистичен коментар в същия дух. " Динамиката е позитивна. Всичко се развива в границите на проекта на министерството на защитата и генералния щаб ", сподели съветският президент в изявление за държавната телевизия " Русия-1 ", съобщи Ройтерс.

При това Путин загатна, че Русия няма да спре дотук, като изрази вяра " нашите бойци да ни зарадват още не веднъж със своите резултати (на бойното поле) ".

Той сподели това, откакто по-рано тази седмица Русия разгласи, че е превзела Соледар в източната Донецка област. Ако тази информация се удостовери, това би бил първият огромен съветски боен триумф в прилежащата страна от месеци след редица неуспехи на бойното поле, в това число изтеглянето през ноември от южния град Херсон - единствения регионален център, който страната бе превзела от началото на нашествието. Украйна обаче твърди, че съпротивата продължава.

В различен собствен основен коментар в изявлението, той дефинира съветската стопанска система, на която Западът наложи след нашествието сурови

и все по-строги наказания, като постоянна. Ситуацията е " доста по-добра освен от прогнозите на нашите съперници, само че и от личните ни прогнози ", увери съветският президент - нещо, което навежда на мисълта, че Москва не е разколебана в желанието си да продължи войната.

Що се отнася до Украйна, ръководещите в Киев не престават да показват убеденост в крайната победа

- повече от 10 месеца след началото на съветската инвазия, която към този момент буксува. В същото време те не стопират да приканват за доставка на още от актуалните западни оръжия, които наподобява са от главно значение за това украинската опозиция към този момент да е сполучлива.

Показателно е изявлението, което даде в сряда за Франс прес почитан консултант на украинския президент Володимир Зеленски

Михайло Подоляк увери, че Украйна може да завоюва войната до края на годината, в случай че Западът усили своите доставки на оръжия за нея и по-конкретно на ракети с огромен обхват.

Руският гнет може да бъде спрян единствено с оръжия, сподели самият Зеленски след следващата вълна от ракетни удари по Украйна през вчерашния ден.

Десетки хора бяха убити единствено при поразяването на жилищен блок в източния украински град Днепър.

Западът като цяло дава сигнали, че е чул украинските апели.

В събота Великобритания, която е един от най-твърдите поддръжници на Украйна от началото на войната, даде обещание да ѝ изпрати тежки танкове, каквито тя желае. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пък сподели в оповестено през вчерашния ден изявление, че " в близко бъдеще " Киев ще получи повече тежки оръжия.

Показателно за дълготрайните проекти на Русия е, че от октомври тя методично нанася удари с ракети и дронове

по жизненоважна украинска инфраструктура, причинявайки всеобщи прекъсвания на тока, централното отопление и водоснабдяването измежду зима. Целта наподобява е да бъдат пречупени украинците, само че акцията сякаш има противоположен психически резултат и единствено ускорява волята за опозиция.

Според основания във Вашингтон мозъчен концерн Институт за проучване на войната Русия не се е отказала от максималистичните си цели в Украйна ,

а точно да я върне в своята орбита на въздействие, под предлог да " денацифицира " прилежащата страна, и не има намерение да води съществени договаряния.

Самият Кремъл като цяло приказва мъгляво по въпроса .

В края на предишния месец Дмитрий Песков въпреки всичко сподели, че всеки кротичък проект би трябвало да признава оповестената през септември съветска анексия на четири украински области.

Според западни представители първичният план на Путин е бил Украйна да бъде сложена на колене за броени дни ,

сходно на Грузия през 2008 година. След като съветската войска не съумя да превземе столицата Киев, срещна непредвиден отпор и понесе тежки загуби при започване на нашествието, Кремъл внесе промени в нападателната изразителност, предшествала нахлуването.

Макар и Русия да не реализира своите цели в Украйна, тя продължава да окупира нейни територии

и да резервира военно наличие там. Това ѝ обезпечава " лукса " да поправя своята тактика съгласно събитията и да трансформира осведомителната среда. Войнствените изявления преди нашествието някак последователно и гладко отстъпиха място на по-разнообразна изразителност, само че няма подозрение, че ще се завърнат, в случай че съветската войска си върне самодейността.

Русия постоянно стартира войните едва, само че по-късно доста пъти е успявала да победи. Но не постоянно.

В изявлението за немския ежедневник " Ханделсблат " Столтенберг сподели, че Путин е позволил неточност, като е нападнал Украйна, и е надценил силата на съветската войска, само че в това време предизвести, че Русия не трябва да бъде подценявана или отписвана. Руснаците " потвърдиха, че са подготвени да понесат тежки загуби, с цел да реализиран своята цел ", аргументира се той.

Историческият опит, към този момент повече от две десетилетия след влизането на Владимир Путин в Кремъл ,

загатва също, че той напълно не се е отказал от своите упоритости. Големият въпрос е дали Русия ще е задоволително мощна, или видяно от различен ъгъл - дали ще ѝ бъде разрешено, да ги реализира.

На заглавната фотография: Десетки хора бяха убити в събота, когато съветска ракета порази жилищен блок в източния украински град Днепър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР