Русия съобщи днес, че е извършила учения за противовъздушна отбрана

...
Русия съобщи днес, че е извършила учения за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Русия съобщи, че е извършила учения за противовъздушна отбрана в Московска област

Русия заяви през днешния ден, че е направила учения за противовъздушна защита в Московска област, с цел да отбрани сериозната си инфраструктура при положение на " въздушни офанзиви ", съобщи Франс прес, като означи, че това става на фона на спора с Украйна, написа Българска телеграфна агенция.  

" В Московска област се състоя подготовка с персоналния състав на зенитно-ракетна бригада на Западния боен окръг (ЗВО) за отразяване на въздушни офанзиви против значими военни, промишлени и административни обекти ", се споделя в изказване на пресслужбата на ЗВО, оповестено на уеб страницата на министерството на защитата и представено от ТАСС.

Според министерството съветските бойци са отработили потреблението на зенитни ракети С-300.

В учението участваха " над 150 военнослужещи и повече от 30 единици оръжие, военна и специфична техника ", прецизира ведомството.

Отбранителното министерство не показва обаче по кое време се е състояло учението.

Запитан дали Русия се притеснява, че Москва може да стане цел, представителят на Кремъл Дмитрий Песков през вчерашния ден отхвърли да отговори, като трансферира въпроса към министерството на защитата.

През последните месеци Русия стана обект на няколко набези, за които упреква Украйна - от саботажи до удари с безпилотни самолети и артилерийски обстрел на погранични региони, напомня Агенция Франс Прес.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР