Русия проведе най-манипулираните избори“ от 30 години. Така наречените избори“

...
Русия проведе най-манипулираните избори“ от 30 години. Така наречените избори“
Коментари Харесай

Die Presse: Русия проведе най-манипулираните „избори“ от 30 години

Русия организира най-манипулираните „ избори “ от 30 години. Така наречените „ избори “ за президент на Руската федерация не бяха нито свободни, нито почтени и се трансфораха в най-манипулираните в страната през последните 30 години. Кореспондентът на австрийския вестник Die Presse Инна Хартвич написа за това в публикацията „ 88 % за Путин: десетки хиляди руснаци предотвратиха подправени избори “.

„ В Москва е тъкмо 12:00, третият ден от изборите за президент на Русия, които не допускат избор. И в края на деня спечелилият ще бъде разгласен помпозно: Владимир Путин, 87,97% – това са предварителните данни на Централната изборна комисия във връзка с водача на Кремъл след броене на една четвърт от гласовете “, споделя журналистката, посетила „ изборна “ секция в един от регионите на Москва.

Тя декларира, че „ тези избори не са нито свободни, нито почтени “ и наподобяват като „ брилянтно инсценирана легитимация на съществуващата обстановка “.

Московският сътрудник на Die Presse обръща внимание и на „ гласуването “ във краткотрайно окупираните от Русия украински територии, „ където никой не може да ревизира какво се случва в изборните секции “.

„ Натискът е огромен на всички места. На държавните чиновници се оферират бонуси за присъединяване в избори и се заплашват да изгубят работата си, в случай че не гласоподават за „ подобаващия човек “.

Войници, лекари, учители и чиновници на министерството от време на време отиват дружно до урните. Някои би трябвало да изпратят екранна фотография на своя електронен избор на началниците си. Мнозина вършат това, с цел да избегнат неприятности “, се споделя в публикацията за атмосферата на новите „ избори “ на Путин.

В същото време журналистът отбелязва, че в самата Русия и в чужбина десетки хиляди хора се събраха в 12.00 часа покрай изборните секции като част от акцията „ На обед против Путин “.

„ Всеки, който стои на опашка в 12 часа следобяд пред алената тухлена постройка покрай Украинския бул. в Москва, също знае, че този избор е най-манипулираният избор през последните 30 години. Те знаят, че Кремъл не обръща внимание на тяхното неодобрение. Въпреки това те идват и стоят тук, както и пред други изборни секции в страната, с цел да показват тъкмо това: недоволството си от политиката на страната си “, се отбелязва в публикацията.

Призивът на съветската съпротива да се събере на митинг в 12.00 часа беше подсилен и в други страни. По-специално, Юлия Навална – вдовицата на опозиционер, погубен в Руската федерация – се причисли към опашката пред съветското посолство в Берлин. В столицата на Австрия най-вече младежи стояха с часове пред съветското посолство. Ден преди този момент тук беше повдигнат спонтанен мемориал на Навални, само че той беше опустошен от незнайни.

„ Няма да гласоподавам за палач “, цитира журналистът думите на Андрий на един от участниците в безмълвен митинг пред учебно заведение в Москва.

Според нея предния ден той е получил SMS от управляващите с апел да не взе участие в акцията „ На обед против Путин “, тъй като има „ признаци на екстремистка активност “. Въпреки това 43-годишният мъж и брачната половинка му взели умишлено решение да дойдат.

„ Това е флашмоб, олекотена версия на политическа акция, може би последната тънка нишка, за която можем да се хванем през днешния ден. Утре ще бъде още по-лошо, репресиите ще се засилят. И кой знае какво още ще направи този вманиачен в Кремъл измислете “, сподели той безшумно на задграничната журналистка.

В края на публикацията журналистката приказва за арестите, свързани с изборите. Няколко дами заляха с багра урните или подпалиха кабини. Сега ги грози до пет години затвор. Междувременно журналистът се натъкна на стотици хора, радостно танцуващи на мощна музика в московския парк Горки. Една от дамите обаче й споделила, че е „ пристигнала да чества, а не да мисли за на следващия ден “.

Но утрешният ден, както написа кореспондентът на Die Presse, към този момент е настъпил – „ още по-вреден и недопечен от последните години “.

Източник – Die Presse: /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР