Русия приложи строги финансови мерки за стабилизирането ѝРуската рубла се

...
Русия приложи строги финансови мерки за стабилизирането ѝРуската рубла се
Коментари Харесай

Руската рубла се възстанови до нивата си от преди войната въпреки санкциите

Русия приложи строги финансови ограничения за стабилизирането ѝ

Руската рубла се възвърне до равнището, на което беше, когато стартира войната в Украйна. След началото на военните дейности на 24 февруари рублата спадна до рекордно ниски равнища, съобщи Военновъздушни сили, представен от БГНЕС. Вчера рублата се търгуваше при 0.012 за щатски $ - почти същото равнище от преди войната.

За съпоставяне, на 21 март цената на съветската валута против $ беше 0.0076, а исторически най-ниското равнище бе на 7 март - 0.0072. Тогава администрацията на Байдън разгласи възбрана за импорт на съветски нефт и газ.

Русия беше принудена да приложи строги финансови ограничения за стабилизиране на рублата, в това число повишение на лихвените проценти до 20% и въвеждане на финансов надзор върху руснаците, които се надяват да обменят националната си валута за долари или евро.

Експертите обаче предизвестяват, че съветската централна банка поема опасности, повишавайки лихвените проценти, което в последна сметка може да принуди руснаците да заобикалят финансовия надзор и да местят валута в по-малки количества.

В послание към норвежкия парламент в сряда, украинският президент Володимир Зеленски прикани Запада да ускори глобите против Русия.

„ Колкото по-силни бъдат пакетите от наказания, толкоз по-бързо ще върнем мира “, сподели той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР