Русия предупреди за непосредствената отговорност на страните, които изпращат военна

...
Русия предупреди за непосредствената отговорност на страните, които изпращат военна
Коментари Харесай

Русия: Страните, пращащи военна помощ и бойци в Украйна, ще съжаляват

Русия предизвести за непосредствената отговорност на страните, които изпращат военна помощ на Украйна. Това заяви на 9 март, формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио " Спутник ".

„ Русия към този момент реагира. Беше казано, че за всяко присъединяване в доставката на оръжие или изпращането на така наречен доброволци, за каквито и да е опити в тази посока ще носят отговорност тези страни, които ги правят ", акцентира тя.

„ Тези страни би трябвало да схванат каква отговорност ще понесат за това. Как ще го схванат? Много просто. Нашите дипломати, посланици, нашите посолства предадоха нашата добре завършена, дефинирана позиция на тези столици ", съобщи Захарова.

Според нея тази стъпка е повлияла в доста връзки, защото след нея неконтролираната изразителност закупи някаква рамка.

Захарова изясни с какво заплашва тази процедура: изпратените в Украйна доброволци и наемници скоро ще се върнат назад „ като безусловно подготвени бойци “, които Европа получава от доста години от Сирия.

Както заяви EADaily, на 27 февруари украинският президент Владимир Зеленски разгласи образуването на непознат легион за териториална защита в страната и вкара безвизов режим за наемниците.

На 3 март ръководителят на СКР Александър Бастрикин разпореди да се откри самоличността и поданството на наемниците, идващи на територията на Украйна, както и да се записват и проверяват обстоятелствата за тяхното присъединяване в осъществяването на незаконни действия. Съгласно член 359 от Наказателния кодекс на Руската федерация " наемничеството " води до наказване до 15 години затвор.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР