Русия представи новия си дрон, оборудван със стелт технология, наречен

...
Русия представи новия си дрон, оборудван със стелт технология, наречен
Коментари Харесай

Русия се хвали с интелигентен самолет-дрон

Русия показа новия си дрон, оборудван със стелт технология, наименуван " Охотник ", който може да лети независимо от Москва до Лондон, употребявайки своя " разсъдък ".
Руската войска популяризира клип на първия полет дрона, като фрагментите демонстрират излитането, маневри във въздуха и кацането.

Специалното покритие над тялото на съветския аероплан прави безпилотната машина съвсем неоткриваема, хвалят се дизайнерите ѝ. " Охотник " има потенциал да изстрелва неизяснен към този момент брой ракети на разстояние от 2000 километра.
Дронът може да лети и без да бъде следен от оператор. Предвижда се и алтернатива да бъде ръководен от оператор, основан във боен аероплан, когато влезе на въоръжение в съветските Военновъздушни сили.
" Предвидена е и опцията за изцяло самостоятелен полет на дрона, когато излетява, извършва програмата си и се приземява единствено под контрола на личната си система за ориентиране ", сподели източник от " Сухой ".
Дронът, който няма опашно крило, е загадка разработка от най-малко 8 години. Въпреки тежестта си от 20 тона, счита се, че той е " на практика незабележим за радарите " и има обсег до 5000 км със скорост 1000 км/ ч.
Руският заместник-министър на защитата Алексей Криворучко съобщи, че " Охотник " е бил приоритет за съветските военни. Изпитанията му се правят в миг, в който военните инженери по целия свят се пробват да разработят комплицирани безпилотни оръжия.
Руските военни началници потвърдиха, че пробата е бил сполучлив - самолетът е с грациозен дизайн на летящо крило. Двигателят му е един и има образна аналогия с Lockheed Martin US RQ-170 Sentinel. Дронът е екипиран със системи за електрооптично шпиониране, радари и други типове разследваща техника. Тестовият полет е бил на височина малко под 2 000 фута, следен от земята на летище покрай Москва.
Руските държавни медии настояват, че Кремъл е подписал съглашение за създаване на " Охотник " с въздухоплавателната компания " Сухой " през 2011 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР