Русия посрещна новата учебната година с нови пропагандни уроци по

...
Русия посрещна новата учебната година с нови пропагандни уроци по
Коментари Харесай

Не е страшно да умреш за родината: Учебна година в Русия започва с уроци по патриотизъм

Русия посрещна новата образователната година с нови пропагандни уроци " по партиотизъм ", които да убедят учениците им в задачите на съветската война в Украйна.

Със заповед на президента Владимир Путин при започване на всяка седмица учениците в страната ще стартират образованието си с гала по издигане на съветското знаме и с осъществяване на химна.

За новата образователна година са планувани и ежеседмични уроци " по национализъм ", които ще се споделят " Разговори за значими неща ". Те ще целят " укрепването на обичайните духовни и морални полезности на Русия ", като се чака учителите да преподават " обич към родината ".

Министерството на образованието е похарчило близо 22 млн. рубли за изработването на интерактивни материали за тези уроци. Независимият съветски уебсайт " Важни истории " разказва някои от методическите материали, които включват: пояснения на децата, че войната в Украйна цели " отбрана на хората от Донбас, които са унизени и потискани от киевския режим ", че " жителите на така наречен Донецката и Луганската национални републики (признати единствено от Руската федерация) са руснаци, по тази причина е значимо да се върнат в Русия ", както и че " съветските военни са герои ".

Регионът на Донбас е в центъра както на съветските военни цели във войната против Украйна. Кремълската агитация твърди, че украинските сили в правили " геноцид " над рускоезичното население в района.

" Не е ужасно да умреш за родината " - уроци за дребни и огромни

Учениците от първи и втори клас ще бъдат възпитавани на обич към природата на Русия, която е " част от огромното възприятие на национализъм ". За задачата са планувани фотоси, стихотворения и песни, които да бъдат употребявани по време на уроците. Сред рекомендациите е руската ария " Къде стартира родината ".

Третокласниците и четвъртокласниците ще не престават да бъдат убеждавани в хубостта на Русия с пословици и поговорки, като те ще би трябвало да отговорят на въпроси като този: " А кои от тези пословици отразяват концепцията, че любовта към родината не е единствено умеенето да се възхищаваш на нейната хубост, само че и готовността да отстояваш родината си и да работиш, с цел да я направиш още по-красива и богата? ".

`За
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР