Русия поиска от Световната здравна организация да разреши употребата на

...
Русия поиска от Световната здравна организация да разреши употребата на
Коментари Харесай

Русия поиска от СЗО да разреши употребата на ваксината й „Спутник V“

Русия изиска от Световната здравна организация да позволи използването на имунизацията й „ Спутник В “. Затова специалисти на СЗО се включват в работата на Европейската организация по медикаментите, която прави оценка резултатите от тестванията на съветския препарат. „ Спутник “ към този момент се предлага в над 60 страни по целия свят.

Технически специалисти от Световната здравна организация ще стартират на 10 май идващия стадий от оценката на съветската ваксина против КОВИД-19 „ Спутник V “ взаимно с Европейската организация по медикаментите. Русия желае СЗО да издаде позволение за незабавна приложимост на имунизацията, създадена от Института „ Гамалея “. Засега сходно позволение е издадено за имунизациите против ковид на фирмите Пфайзер, АстраЗенека и Джонсън и Джонсън, като удостоверение за тяхната сигурност и резултатност, което да даде насоки за регулаторните органи на обособени страни.

„ Инспекции за положителни индустриални практики ще бъдат осъществени от 10 май до първата седмица на юни “, оповестиха от СЗО за Ройтерс. Съвместен екип на СЗО и ЕМА сега прави инспекции за положителни клинични практики, свързани със „ Спутник V “. Експертите към момента получават информация от производителя за клиничните данни от изпитванията на съветската ваксина. Според данните досега, успеваемостта на имунизацията от 91,6%.

Интересът към съветския препарат в последно време набъбна съществено, само че в Европейски Съюз тя ще влезе в приложимост, единствено в случай че бъде утвърдена от Европейската работа за надзор над медикаментите. Има обаче и страни, които са си подсигурили количества въз основа на двустранни контракти – като Словакия, Унгария, а и немската провинция Бавария. Понастоящем имунизацията Спутник V е утвърдена в 60 страни с общо население от към 3 милиарда души. Сред тях са Индия, Мексико, Аржентина, Иран, Шри Ланка и Сърбия.

В Турция бяха извършени проби на имунизацията Спутник V и компанията, направила поръчка за нейното произвеждане, получи позволение. Цената на съветската ваксина ще бъде към 10 $. Сърбия е другата страна на Балканите, където тя се създава.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР