Русия поиска от купувачите от нейното съоръжение за втечнен природен

...
Русия поиска от купувачите от нейното съоръжение за втечнен природен
Коментари Харесай

Русия поиска и от купувачите на втечнен газ от "Сахали-2" да плащат на Газпромбанк



Русия изиска от купувачите от нейното оборудване за полутечен природен газ " Сахалин-2 " да заплащат на Газпромбанк, поставяйки по този метод клиенти, в това число Япония и Южна Корея, пред алтернатива по отношение на западните наказания против Москва, което може да заплаши доставките към тях.

" Сахалин Енерджи " (Sakhalin Energy), новият оператор, изпрати указания за сетълмент на клиентите за заплащане в щатски долари на Газпромбанк, съгласно документи, видени от организация Блумбърг. Компанията " Газпром " има малко над 50% от Sakhalin Energy, до момента в който Газпромбанк е кредитната институция на съветския експортьор на газ.

Стъпката е последното изпитание на Русия да консолидира контрола върху своите енергийни активи, като президентът Путин също по този начин ограничи газовите потоци към най-големите пазари на Русия в Европа - акт, на който се гледа като на потреблението на газ като оръжие.

По-голямата част от доставките на полутечен природен газ (LNG) от " Сахалин-2 " отиват в Япония, която разчита на оборудването за постоянни енергийни доставки. Южна Корея и Тайван също са вносители на LNG от " Сахалин-2 ".

Преди това заплащанията за този съветски втечен газ се правиха към неруски банки. Плащанията за газа от " Сахалин-2 " ще се правят посредством Bank of New York Mellon Corp., настояща като кореспондентска банка в Съединени американски щати, съгласно документи от 16 август, видени от Блумбърг. Използването на американска банка като медиатор може да избегне евентуални наказания.

Най-малко двама купувачи на полутечен природен газ ревизират със своите правни екипи дали могат да правят заплащания към Газпромбанк, без да нарушават каквито и да е западни наказания, съгласно лица, осведомени с въпроса. " Сахалин Енерджи " също по този начин е предоставила алтернатива за заплащане през основания в Москва клон на Райфайзенбанк АО, само че Газпромбанк е желаната банка, споделиха лица, поискали анонимност, защото информацията не е обществена.

" Сахалин Енерджи ", Газпромбанк и съветският клон на Райфайзенбанк не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар от страна на Блумбърг. Bank of New York Mellon също не отговори на сходно питане за коментар.

Москва подреди основаването на нов съветски оператор за " Сахалин-2 " при започване на август. Заповедта последва декрет на Путин от 30 юни, който изискваше прекачване на оператора на плана от Бермудските острови към ново съветско сдружение, като се базира на опасности за ползите и икономическата сигурност на страната.

" Сахалин Енерджо " е поискала през предходната седмица от клиентите да подпишат съглашения за закупуване на LNG с включени промени в името, адреса и банката заемодател, заяви Блумбърг.

По-рано тази година Русия наложи нови условия за заплащане на европейските вносители на газ по тръбопроводите към Европа, които включват разкриване на сметка в рубли и такава в задгранична валута в Газпромбанк. Искането в началото раздели европейските страни заради опасения от нарушение на глобите, само че в последна сметка множеството вносители на газ откриха метод да се съобразят с настояването, само че все пак " Газпром " понижи фрапантно подаваните контрактувани количества на природен газ.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР