Русия отбеляза пореден дневен рекорд от новозаразени с коронавируса -

...
Русия отбеляза пореден дневен рекорд от новозаразени с коронавируса -
Коментари Харесай

Нагоре! Русия отново с дневен рекорд за новозаразени

Русия означи следващ дневен връх от новозаразени с ковид - 17 347, а Кремъл предизвести, че пандемията стартира да взима повече жертви и отвън столицата Москва, съобщи Ройтерс.

Според управляващите Русия разполага с задоволително болнични кревати и медикаменти да посрещне втората вълна на COVID-19. Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков обаче са нужни " извънредно енергични старания " както от федералните, по този начин и от районните управляващи за справяне с растящия брой инфектирани. На видеоконференция пред кореспонденти той окачестви обстановката като " доста сериозна ", тъй като болестта мощно навлиза в районите на изток от Москва, предава Българска телеграфна агенция.

Руски медии оповестяват за сериозен напън върху здравните системи в районите. Местен уебсайт в южния град Ростов на Дон изнася абсурден случай по какъв начин няколко пациенти с COVID-19 в локална болница са умряли, когато подаваният им О2 приключил. Градските управляващи отхвърлиха известието.

В самата Москва са регистрирани 5224 новозаразени за последното денонощие. В столицата са отворени краткотрайни лечебни заведения. На компаниите е подредено да пуснат минимум по 30 на 100 от личния състав си да работят от вкъщи. В метрото не се позволяват пасажери с висока температура.

Председателят на Държавната дума - долната камара на съветския парламент - Вячеслав Володин, сподели в телевизионно предаване, че всеки пети от 450-те ѝ депутати е инфектиран или е прекарал COVID-19. В момента в болница се намират 38 депутати, един от тях е в интензивно поделение.

С записаните общо 1 531 224 инфектирани, Русия е четвърта в света по брой на инфектираните с ковид до момента след Съединени американски щати, Индия и Бразилия. Починалите досега са 26 269.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР