Русия няма право според международното право, както потвърди Международният съд

...
Русия няма право според международното право, както потвърди Международният съд
Коментари Харесай

ЕС: Виновните за военни престъпления в Украйна ще понесат отговорност

Русия няма право съгласно интернационалното право, както удостовери Международният съд на Организация на обединените нации, да употребява едностранно мощ в непозната страна и по тази причина носи цялостна отговорност за военните дейности и опустошения, както и за породената гибел. Това се показва в изказване на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността във връзка войната в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2767
Извършителите на тези тежки нарушавания и военни закононарушения, както и виновните държавни чиновници и военни ръководители, ще бъдат подведени под отговорност, добавя той.

Борел упорства Русия да изтегли неотложно и абсолютно всичките си сили отвън интернационално приетите граници на Украйна, както постановява решението на Международния съд на Организация на обединените нации. Той прибавя, че това планува признаването на териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на страната.

Борел приканва Русия да откри безвреден филантропичен достъп до Украйна.

Той осъжда допустимо най-решително продължаващите набези на съветската армия и нейните съидейници против цивилни хора, както и обсадата на Мариупол. По неговите думи има данни, че тези сили са употребявали касетъчни снаряди най-малко при три удара.

Подобни набези са срамни, неоправдателни и изцяло неприемливи. Това е тежко нарушаване на интернационалното филантропично право, прибавя Борел. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР