Русия няма да спечели войната си в Украйна и условията

...
Русия няма да спечели войната си в Украйна и условията
Коментари Харесай

Шолц: Русия няма да спечели войната си в Украйна



Русия няма да завоюва войната си в Украйна и изискванията на какъвто и да е мир не би трябвало да се диктуват от съветския президент Владимир Путин. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц в тирада на Световния стопански конгрес в Давос.

" Досега Путин не е съумял да реализира нито една от своите стратегически цели, като той ще договаря съществено за мир единствено в случай че осъзнае, че не може да пробие защитата на Украйна ", означи немският канцлер.

Шолц още веднъж уточни, че Германия ще диверсифицира своя импорт на сила, с цел да понижи зависимостта от съветските изкопаеми горива и се застъпи за глобализацията и многостранността в лицето на рецесиите, свързани с храните и с веригите на доставки.

" Трябва да се погрижим нужната диверсификация да не се трансформира в опрощение за изолираност, митнически бариери и протекционизъм. Деглобализацията не е верният път, няма да работи ", настоя той.

Междувременно съветските управляващи отхвърлиха изказванията на Съединените щати и Европейския съюз, че Москва блокира износа на зърно от Украйна. Русия твърди, че наложените против нея наказания са причина за проблемите с износа на първични материали от Украйна.

Киев на собствен ред упреква Москва, че е лишила стотици тонове украинско жито от окупираните територии.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР