Русия не признава за валиден тавана на цените, наложен от

...
Русия не признава за валиден тавана на цените, наложен от
Коментари Харесай

Това наистина наранява Русия

Русия не признава за годен тавана на цените, натрапен от Запада върху износа на съветски нефт, съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, откакто американски представител по-рано сподели, че ценовото ограничаване " работи добре ", съобщи " Ройтерс ".

Съединени американски щати бяха един от основните архитекти на горната граница, сложена върху цените на съветския нефт, която има за цел да понижи приходите на Москва, с които се финансира нашествието в Украйна.

" Ние не признаваме и няма да признаем никакво ограничаване. Ние работим по този начин, че тази система да не накърнява личните ни ползи ", сподели Песков.

Икономиката на Русия се оказа удивително устойчива в лицето на строгите западни наказания, само че таванът на цените усложни продажбите на съветски нефт в международен мащаб и в действителност " нарани " стопански Кремъл, чиито бюджет значително зависи от производството и експорта на горива.

Страната, която е източник на към 10 % от международните доставки на нефт, предишния месец разгласи, че ще понижи добива си с 500 000 барела дневно през март в отговор на тавана на цените.

Според Амос Хохщайн, специфичен делегат на администрацията на американския президент Джо Байдън за интернационалната енергетика, ценовият таван работи. Той твърди, че съветският нефт вид " Урал " се продава с огромна отстъпка по отношение на референтния за Европа вид " Брент ".

" Мисля, че хубостта на този развой е, че той работи и че съветският нефт и съветските петролни артикули се търгуват под горната граница на цените ", сподели Хохщайн.

Търговски данни, обезпечени от интернационалните аналитични компании, нощес обаче демонстрираха, че Обединените арабски емирства (ОАЕ) са получили повече доставки на съветски недопечен нефт.

Това акцентира възходящото съдействие сред Русия и най-големите производители на нефт от Персийския залив, каквито са Саудитска Арабия и ОАЕ. Страните от Персийския залив устояха на американския напън да оказват помощ за изолирането на Москва, като в същото време изпомпват повече нефт, с цел да допринесат за заместването на съветските доставки.

Не е известно по кое време тъкмо ОАЕ са почнали да внасят съветски недопечен нефт, само че данни от следенето на морския трафик демонстрират, че размерите са се нараснали след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година

От ноември 2022 година към 1,5 милиона барела съветски недопечен нефт са били доставени в емирствата, които са един от най-големите производители на нефт в света.

Според данни на аналитичната компания " Кплер " първата доставка на съветски недопечен нефт за ОАЕ е била още през 2019 година, само че доставките са се нараснали след април 2022 година, след което са задържали достигнатото равнище през месеците сред юли и октомври.

Междувременно и прилежащата на ОАЕ Саудитска Арабия, е внасяла обилни количества съветски нефт за вътрешно ползване, което ѝ е разрешило да освободи повече творби от нея за експорт.

Тази скица работи единствено в случай че цените на вносния енергиен запас са доста по-ниски от тези на личния. Преди войната в Украйна Съединени американски щати също внасяха огромни количества по-евтин съветски недопечен нефт, с цел да освобождават от личните си ресурси за експорт.

В момента цената на краткосрочните фючърсни контракти за доставка на вид " Урал " е малко под 56 $ за барел, по отношение на близо 80 $ за американския лек недопечен нефт, над 85 $ за вид " Брент " и малко по 84 $ за петрола от кошницата на ОПЕК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР