Русия не преговаря със сирийското правителство за доставка на модерни

...
Русия не преговаря със сирийското правителство за доставка на модерни
Коментари Харесай

Русия отказа да достави ракети „земя-въздух“ на Сирия

Русия не договаря със сирийското държавно управление за доставка на съвременни ракети " земя-въздух " С-300 и не счита, че Дамаск се нуждае от такива, заяви върховен асистент на съветския президент Владимир Путин, представен от Ройтерс.

Помощникът на Путин по военно-техническото съдействие Владимир Кожин направи този коментар пред в. " Известия " след посещаване тази седмица в Москва на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, който яростно лобира пред съветския президент да не се правят такива доставки.

Миналия месец Русия загатна, че може да достави оръжията на сирийския президент Башар Асад, макар възраженията на Израел, след западните военни удари в Сирия.

Руският външен министър Сергей Лавров тогава сподели, че ударите са освободили Русия от каквото и да било морално обвързване да задържи доставките, а съветският в. " Комерсант " цитира неназовани военни източници, съгласно които било допустимо доставките да стартират в най-близко бъдеще.

Изказването на Кожин, толкоз скоро след диалозите на Нетаняху с Путин в Москва, подсказва, че лобирането на израелския министър председател е дало резултат, най-малко към този момент, отбелязва Ройтерс.

За момента не водим договаряния за никакви доставки на модерни нови системи, сподели Кожин за в. " Известия ", запитан за опцията за предаване на системи С-300 на Сирия. Сирийските въоръжени сили имат всичко належащо, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР