Русия не е започнала войната в Украйна, а поляризацията на

...
Русия не е започнала войната в Украйна, а поляризацията на
Коментари Харесай

Путин с нови опорки: Русия нищо не е загубила от войната, трупаме само ползи от поляризацията на света

Русия не е почнала войната в Украйна, а поляризацията на света ще й донесе единствено изгоди. Това е единствено част от пропагандния разказ на президента Владимир Путин пред участниците в Източния стопански конгрес във Владивосток.

" Да, несъмнено, има известна поляризация както в света, по този начин и в страната. Но мисля, че това ще бъде единствено от изгода ", споделя Путин.

Наред с други неща, той приказва за цената на войната за Русия, написа. " Сигурен съм, че не сме изгубили нищо и няма да загубим нищо. Що се отнася до облагите, мога да кажа, че главната облага е укрепването на нашия суверенитет, а това е неминуем резултат от протичащото се сега. "

Освен това Путин повтори една от тезите на кремълската агитация: че Русия не стартира войни, а ги завършва. " Не сме почнали нищо във връзка с военните дейности, единствено се опитваме да приключим ", сподели президентът. " Започнахме военните дейности през 2014 година, след държавния прелом в Украйна, осъществен от тези, които не желаеха обикновено, спокойно развиване и се стремяха да подтиснат личния си народ, провеждайки в продължение на осем години една след друга военни интервенции и подлагайки на геноцид хората, живеещи в Донбас ".

По разнообразни оценки до този миг във войната в Украйна са починали или ранени към 50-80 000 души, унищожена е и голям брой военна техника.

Той назова нахлуването в Украйна " дълг ", който би трябвало да бъде " изпълнен до дъно ".

Дайте ни турбината!

Според него Западът не е в положение да диктува изискванията си на Русия. " Дайте ни турбината и на следващия ден ще пуснем " Северен поток 1 ". Но те няма да ни дадат нищо ", сподели Путин, макар че таман Русия основава спънки за връщането от Германия на към този момент ремонтираната турбина за компресорната станция " Портовая ", откъдето стартира газопроводът.

" Има един излаз - в Германия в този момент, както виждаме, се организират демонстрации с искане да се включи " Северен поток 2 ". Споделяме тези условия на потребителите в Германия, подготвени сме да създадем това още на следващия ден, би трябвало единствено да натиснете бутона. "

Путин изложи логиката на дейностите на Русия в Донбас съгласно своето схващане за интернационалното право.

" Ситуацията в Ирак е същата? Там я бомбардираха, страната беше смазана - същото е и с Либия. Къде е това интернационално право? Не, всички схващат, че това не е в сходство с интернационалното право, тъй че те приказват за някакви измислени правила... Оставете ги да живеят с тях ".

Европа изяла украинското зърно

Руският президент Владимир Путин съобщи, че обмисля да ограничи износа на зърно от украинските пристанища, тъй като от 87 кораба, натоварени по Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации, единствено два са стигнали до момента до гладуващи страни.

" Направихме всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че украинското зърно е изнесено. (...) Направихме го дружно с Турция. Ако изключим Турция като страна медиатор, съвсем цялото зърно, изнасяно от Украйна, се насочва не към разрастващите се по-бедни страни, а към страните от Европейския съюз ", сподели Путин.

" Както доста европейски страни са работили като колонизатори през последните десетилетия и епохи, по този начин те не престават да работят и през днешния ден. За следващ път просто разрастващите се страни бяха излъгани и не престават да бъдат мамени ", сподели Путин. Той добави, че при подобен метод продоволствените проблеми в разрастващите се страни единствено ще се усилят, което може да докара до " невиждана филантропична злополука ". Той даде обещание да беседва с Ердоган за " ограничение на посоката на износа на зърно и търговски храни по този маршрут ", т.е. към Европейски Съюз.

Преди войната украинското зърно представляваше към 10% от международния експорт и Организация на обединените нации предизвести, че цялостното му изгубване от интернационалните търговски вериги може да докара до апетит в бедните страни. От украинската пшеница най-вече зависят Молдова, Ливан, Катар, Тунис и Пакистан.

В края на юли Русия и Украйна се споразумяха с посредничеството на Турция да вдигнат блокадата на черноморските пристанища, с цел да може Украйна да изнася оттова зърно и други артикули.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР