Русия настоява българските правоохранителни органи да проведат разследване във връзка

...
Русия настоява българските правоохранителни органи да проведат разследване във връзка
Коментари Харесай

Говорителката на Кремъл с горещ апел към България. Иска разследване

Русия упорства българските правоохранителни органи да проведат следствие по отношение на оскверняването на паметника на руските воини в Добрич. Това се споделя в публикувано изказване на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от световните медии.

Захарова акцентира, че Москва е възмутена от поредния акт на вандализъм срещу мемориал на руските воини в Добрич, където нарушители са осквернили паметника костница.

" Настояваме българските правоохранителни органи да проведат изцяло следствие, да открият и санкционират виновниците, да обезпечат надлежната защита на руските/съветски монументи и костници ", сподели Захарова.

" Безусловно виновността за следващото безобразно посягане лежи върху непосредствените причинители - лишени от съвест и нямащи визия нито за историята, нито за това, което тъкмо в този момент се случва в Европа. Ясно е също по този начин, че това злочинство се вписва в " мейнстрийма " на русофобията, култивирана от управляващите на страните от НАТО и Европейския съюз, които се пробват да разрушат другарските усеща и взаимната благосклонност, свързващи съветския и българския народ ", добави говорителката.

" Убедени сме, че този план е жертван на неуспех. Знаем, че в България имаме доста другари, които усърдно пазят нашите общи обичаи и не се поддават на безсрамна агитация ", заключи говорителката.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР