Русия нанесе ракетни удари по Одеса рано тази сутрин. Поразени

...
Русия нанесе ракетни удари по Одеса рано тази сутрин. Поразени
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Поражения в Одеса след ракетни удари на Русия

Русия нанесе ракетни удари по Одеса рано тази заран. Поразени са обекти на пристанището. Същевременно прегрупирането на съветските сили на изток продължава. След себе си съветската войска оставя мини по пътищата и жилищните региони, опустошения и убити цивилни.
Атаките против Одеса удостоверяват проектите на Москва да изостави концепциите за завладяване на Киев и да се концентрира към териториални завоевания в Донбас и на юг по крайбрежието на Черно море.
Междувременно украинските сили влязоха в Буча, предградие на Киев, което съветските елементи се пробваха да завладяват още в първите дни на войната. Месец по-късно улиците са задръстени от разрушена съветска бронирана техника. На асфалта още лежат телата на убитите цивилни.
„ Танкът там зад мен стартира да стреля. Кучи синове! Две седмици живяхме в мазетата. Имахме храна, само че нямаше ток, нямаше газ. Слагахме съдовете с водата над свещите, с цел да я стоплим. Спяхме си с ботушите, с цел да не ни е студено “, споделя локалният гражданин Василий.
„ Нечовешко, нечовешко отношение към цивилните. По улиците още има тела, хора с вързани ръце зад тила с пластмасови торбички и разстреляни “, споделя Анатолий Федорук, кмет на град Буча.
В обсадения Мариупол съветското командване упрекна Червения кръст, че е провалил плануваната за в събота евакуация по 7 филантропични коридора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР