Русия нанася ракетни удари по територията на Украйна дори по

...
Русия нанася ракетни удари по територията на Украйна дори по
Коментари Харесай

Русия изстреля близо 100 ракети срещу Украйна и потопи голяма част от страната в мрак

Русия нанася ракетни удари по територията на Украйна даже по време на срещата на водачите на Г-20, в която взе участие и съветският боен министър Сергей Лавров.Украинските управляващи обявиха, че това е следващото планувано нахлуване, ориентирано против енергийната инфраструктура на страната.Най-малко 10 украински области оповестяват за удари на тяхна териториямУдарите идват седмица след изтеглянето на съветските сили от Херсон и западния бряг на река Днепър.
Русия стартира най-големия си до момента ракетен обстрел против Украйна, като порази цели и провокира огромни спирания на електрозахранването в разнообразни елементи на страната.

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести жителите си за още ракетни удари, само че съобщи, че страната ще оцелее. Във видеоклип, той сподели, че 85 ракети са били изстреляни против страната във вторник, като се чака още 20 да доближат територията ѝ. Той предизвести жителите да останат в убежищата.

" Знам, че ракетните удари са изключили тока на доста места. Работим, ще възстановим всичко, ще оцелеем ", съобщи президентът.

Украинският министър на енергетиката уточни, че това е " най-масивното " бомбардиране на енергийни уреди от началото на продължаващата към този момент близо 9 месеца война.

this is russian speech for G20 summit
Kyiv, someone`s home
— nichvydycia (@nichvydycia)
Ударите идват седмица, откакто съветските войски се изтеглиха от Херсон и дадоха опция на Украйна да си върне южния град. Руският президент Владимир Путин не е коментирал отстъплението, само че зашеметяващият мащаб на ударите във вторник приказва доста за гнева на Кремъл.

Най-малко 10 украински области оповестяват за удари на тяхна територия измежду които Лвов в западната част на страната, Харков в североизточната и доста други сред тях.

В Киев кметът Виталий Кличко съобщи, че управляващите са разкрили тяло в една от трите жилищни здания, които са били изумени в столицата. Видеоклип, оповестен от асистент на президента, демонстрира пететажна постройка в пламъци.

Според групата за мониторинг на интернет Netblocks сега Украйна изпитва " съществени интернет разстройства ", като данните онлайн демонстрират, че националната съгласуваност е на 67%.

The situation with electricity in now.
— NEXTA (@nexta_tv)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР