Русия може да нанесе удари по ядрени съоръжения в Източна

...
Русия може да нанесе удари по ядрени съоръжения в Източна
Коментари Харесай

Русия се закани да удари ядрени обекти

Русия може да нанесе удари по нуклеарни уреди в Източна Европа, в случай че бъде доказано, че офанзива на Смоленската АЕЦ е осъществена с ракети на НАТО. Това съобщи в своя Телеграм канал зам.-председателят на Съвета за сигурност и някогашен съветски президент Дмитрий Медведев
" Ако се удостовери опитът за офанзива на Смоленска (Десногорска) АЕЦ с ракети на НАТО, би трябвало да се прегледа сюжетът за едновременен съветски удар по Южноукраинската АЕЦ, Ровненската АЕЦ и Хмелницката АЕЦ, а също по нуклеарни обекти в Източна Европа. Няма от какво да се стесняваме ", написа той.
Украинската войска се опита в неделя да нападна с ракети АЕЦ Десногорск в Смоленска област. Смоленската АЕЦ е клон на концерна " Росенергоатом ", ситуиран на 3 км от Десногорск в Смоленска област, на десния бряг на Десногорския контейнер. Разстоянието от централата до Смоленск е към 150 км. Телеграм каналът на станцията заяви, че два енергоблока работят обикновено, третият е в планов ремонт.
Украинската войска нанесе в неделя няколко ракетни удара против съветски райони. Една ракета е свалена в региона на Керч, една - сред Донецк и Каменск в Ростовска област, и две - над Брянска област, на 170 км от границата с Украйна. Повредени са здания, потърпевши няма.
Канали в Телеграм обърнаха внимание на обсега на украинските ракети и допуснаха, че са доставени от натовски страни, в това число английската " Сторм шадоу ". Предполага се, че задачата на офанзивата е Десногорската АЕЦ.
Ударите " по цели в Крим, Ростовска и Калужка област " са нанесени от руските зенитни ракети С-200, " модифицирани в ударен вид за заличаване на наземни цели ". Две ракети бяха унищожени от съветската Противовъздушна отбрана, други две бяха отхвърлени от радиоелектронна битка.
Началникът на съветския Генщаб ген. Валерий Герасимов сложи задача да се открият местата за предпазване и стартовите позиции за ракети С-200 и други противников ударни оръжия за заличаването им, съобщи организация ТАСС. 
Путин е провел 3-часова среща с Евгени Пригожин и 34 командири от " Вагнер " на 29 юни. " Вагнеровци " са го уверили, че ще продължат да се борят за него.    >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР