Русия модернизира крилатите ракети Х-101 - вероятно инженерите са намалили

...
Русия модернизира крилатите ракети Х-101 - вероятно инженерите са намалили
Коментари Харесай

Лондон: Руснаците оборудват крилатата ракета Х-101 с втора бойна глава

Русия модернизира крилатите ракети Х-101 - евентуално инженерите са понижили обсега им, само че са оборудвали ракетите с втора бойна глава, увеличавайки смъртоносната й мощ. Това излиза наяве от ежедневния отчет на Министерството на защитата на Обединеното кралство, обобщение от който е оповестен в обществената мрежа " Х ".

В бюлети се показва, че командването на Далечната авиация на Военнокосмическите сили (ВКС) на Русия е нараснало смъртоносността на главната си крилата ракета Х-101 с въздушно базиране. Най-вероятно тя е била оборудвана с втора бойна глава.

В хода на войната против Украйна командването на Далечната авиация на Русия се опита да промени своите системи и тактичност. Тъй като противовъздушната защита на Украйна прехваща огромен брой ракети, руснаците желаеха да усилят успеваемостта и да употребяват по-стари снаряди, защото новите са на привършване, разяснява офицери от английското разузнаване.

Според тях последната трансформация на Х-101 евентуално е понижила обсега на крилата ракета на половина.Военните на Лондон също считат, че руснаците не се нуждаят от цялостния обсег на тези ракети, с цел да нападат Украйна. А инсталирането на втора бойна глава има за цел да усили осколъчния резултат върху задачата.

" Напълно допустимо е това да направи системата по-ефективна при поразяване на меки цели “, обобщават в отчета си специалистите от английското разузнаване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР