Русия консолидира административния контрол върху анексираните райони чрез насилствено интегриране

...
Русия консолидира административния контрол върху анексираните райони чрез насилствено интегриране
Коментари Харесай

ISW: Москва насилствено русифицира окупираните територии на Украйна

Русия консолидира административния надзор върху анексираните региони посредством принудително консолидиране на украински жители в съветските социокултурни, стопански, военни и управнически системи , разяснява Институтът за проучване на войната (ISW).

Руските окупационни управляващи не престават принудително да депортират украински цивилни от окупирана Украйна в Русия и по-дълбоко в окупираната от Русия Украйна. Службата за държавна сигурност на Украйна (СБУ) заяви на 3 май, че назначеният от Русия началник на отдела за окупационна миграция на нелегално анексираната и отчасти следена от Москва Запорожка област Николай Опришко и неговият заместител Константин Разигрин са депортирали принудително украински цивилни от окупираната Запорожка област в Ростовска област и по-късно са ги преместили до границата на Русия с Латвия. СБУ заяви, че съветски чиновници са принудили украинските цивилни да отидат до латвийския граничен пункт като " бежанци към Европейския съюз " в опит да усилят напрежението сред мигрантите.

Окупационната администрация на Херсонска област заяви на 2 май, че съветски чиновници са довели 10 малолетни от окупирана Херсонска област в детския лагер " Океан " в Приморски край и са ги насърчили да аплайват в професионални учебни заведения в Русия. Окупационната администрация на област Херсон съобщи, че ще докара още 200 малолетни от окупирана част на Херсонска област в детския лагер " Океан " през 2024 година Украинският център за опозиция заяви на 1 май, че окупационните управляващи на Херсонска област наложително реалокират украински цивилни от Хола Пристан, Коханов и Хладкивка към окупирания Крим и по-дълбоко в окупираната херсонакс област.

Съобщава се, че лечебните заведения в окупираната от Русия Луганска област заплашват да конфискуват новородени от майките , в случай че никой от родителите на новороденото не може да потвърди, че има съветско поданство. Ръководителят на украинската администрация на Луганска област Артьом Лисохор заяви на 1 май, че от 6 май майките, които раждат в лечебните заведения в окупираната Луганска област, ще би трябвало да потвърдят, че най-малко един от родителите на новороденото има съветско поданство, с цел да може болничното заведение да изпише новородено. Ако този отчет е прецизен, сходни дейности нарушават член II (d) от Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид, който дефинира геноцида като " налагане на ограничения, предопределени да предотвратят раждаемостта в групата. "
 161 украински деца, изведени от Русия, открити в Германия
161 украински деца, изведени от Русия, открити в Германия

Тези деца " са търсени като наложително преместени във краткотрайно окупирани територии или депортирани в Руската федерация и Беларус "

Руските окупационни чиновници не престават напъните си да милитаризират и индоктринират украинската юноша в окупирана Украйна . Луганската национална република (ЛНР) съобщи на 1 май, че създава нов учебник, който показва най-новата история в окупираната Луганска област в сходство с съветските просветителни стандарти. Окупационният чиновник на Запорожка област Владимир Рогов съобщи на 2 май, че 200 деца неотдавна са взели участие във военно-патриотичните игри на съветските военно-патриотични юношески организации " Движение на първите " и " Юнармия " в окупираните Бердянск и Мелитопол.

Руските публични лица не престават да отхвърлят ​​руските военни закононарушения в Украйна и се пробват да се отклонят вниманието от техните закононарушения, като упрекват украинските сили във военни закононарушения. Руската непрекъсната задача към Организацията за възбрана на химическите оръжия отхвърли на 3 май, че съветските сили нарушават Конвенцията за химическите оръжия , потвърждавайки, че съветските сили са унищожили " целия си химически боеприпас. " Говорителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че отчетът на Съединени американски щати е нечиста сделка и твърди, че по този начин Съединени американски щати и Украйна прикриват потреблението на химически оръжия от Украйна.

Представители на Кремъл неведнъж са упреквали украинските сили в осъществяване на военни закононарушения, с цел да отвлекат вниманието от военните закононарушения на съветските сили и да дискредитират Украйна, а Главната прокуратура на Украйна заяви на 3 май, че Русия ускорява осведомителните интервенции в този смисъл.

Украинският общоприет щаб заяви на 3 май, че съветските сили са употребявали химически оръжия на бойното поле 444 пъти през април 2024 година, 71 пъти повече, в сравнение с през март 2024 година Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили правят най-вече химически офанзиви благодарение на гранати K-51 и са употребявали тези гранати минимум 1891 пъти от февруари 2023 година до април 2024 година
 Русия стартира да употребява химическо оръжие край Купянск
Русия стартира да употребява химическо оръжие край Купянск

Обвинения против Москва

Кремъл продължава осведомителна интервенция, ориентирана към погрешно показване на Русия като религиозно толерантна страна, като в същото време съзнателно потиска религиозните свободи в Украйна. Комисията за интернационална религиозна независимост на Съединени американски щати разгласява годишния си отчет на 1 май, който продължава да слага Русия в листата с " изключително безпокойствие ", откакто комисията даде това определение на Русия през декември 2023 година

Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов отговори на този отчет, като го назова голословен и потвърждавайки, че Съединени американски щати се пробват да се намесят във вътрешните работи на Русия и да подкопаят " междурелигиозната естетика. " Антонов също твърди, че Съединени американски щати подценяват опитите на Украйна да " репресира " на Украинската православна черква Московска патриаршия (УПЦ МП), която не е самостоятелна черква, а продължение на съветската страна и инструмент на съветската хибридна война.

Специалният представител на съветското Министерство на външните работи по въпросите на религиозната независимост Генадий Аскалдович назова отчета на Комисията за интернационална религиозна независимост на Съединени американски щати " преднамерен по отношение на Русия ".
 Руската
Руската " православна " черква се готви за геноцид и " свещена война " с Украйна

И Путин, и Кирил са изгубили всичко християнско, а църквата е превърната в слугиня на фашистката страна на Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР