Русия извърши поредно нападение с ракети срещу Киев. При атаките

...
Русия извърши поредно нападение с ракети срещу Киев. При атаките
Коментари Харесай

Русия отново атакува Киев с балистични ракети на фона на нова офанзива в Авдийвка

Русия извърши следващо нахлуване с ракети против Киев. При офанзивите са ранени четирима души, оповестява " Ройтерс ", като цитира украинските управляващи.

Ударът в понеделник е първата огромна офанзива против Киев през последните месеци с балистични ракети, които са по-трудни за събаряне и се движат по-бързо от дроновете и крилатите ракети.

Репортерите на " Ройтерс " са чули звуци от детонации в украинската столица. Четирима души са били ранени от парчета, породени вследствие на ракетите. Съобщава се и за избухнал пожар на покрива на жилищна постройка.

През последните седмици въздушните удари против Киев са съвсем всяка нощ, макар че при множеството съветски офанзиви се употребяват постепенно движещи се ирански дронове " Шахед ".

Украинските управляващи се притесняват, че Русия възнамерява да нападна енергийната система с въздушни удари за втора поредна година, защото зимата настава и потреблението на сила се усилва поради студеното време.

Междувременно украинските военни настояват, че Москва подхваща нова огромна атака против град Авдийвка. През последното денонощие там са регистрирани 610 артилерийски обстрела.

" Врагът стартира през вчерашния ден масирани настъпателни дейности с поддръжката на бронирана техника в направленията Авдийвка и Мариинка. Ожесточените сражения не престават. Нашите бойци твърдо държат отбранителните позиции ", съобщи военният представител Олександър Ступун.

Авдийвка е основен украински опорен пункт и се намира наоколо до окупирания от Русия град Донецк. Преди повече от два месеца съветските войски започнаха нови опити за завладяване на града, само че все още не са постигнали забележителен резултат. От предвоенното население на града от 32 000 души са останали единствено към 1500 души.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР