Русия изглежда е изпратила на погрешна агенция своето заявление за

...
Русия изглежда е изпратила на погрешна агенция своето заявление за
Коментари Харесай

Русия е изпратила на грешна агенция документите за одобрение на ваксината

Русия наподобява е изпратила на неправилна организация своето заявление за приемане на утвърждение от лекарствения регулатор на Европейския съюз за своята ваксина „ Спутник V”, съобщи Ройтерс.

Руският фонд за директни вложения (РФПИ), който дава отговор за пласирането на имунизацията в чужбина, води спор с Европейската организация по медикаментите (на британски ЕМА) през последните седмици за това дали е било подадено заявление за утвърждение на препарата или не, съобщи Нова телевизия.

В формалния профил на имунизацията в Twitter беше споделено удостоверение за подаденото заявление, само че скрийншотът сподели, че то е било изпратено на Ръководителите на организациите по медикаментите (на британски НМА), конструкция, която сплотява медицинските регулаторни органи на обособените страни, съставляващи Европейското икономическо пространство.

Говорител на ЕМА сподели, че НМА не е част от процеса на кандидатстване за утвърждение за ваксина против COVID-19, което се прави от ЕМА. „ Не е належащо (кандидатите) да подават каквато и да е информация до НМА”, съобщи той. РФПИ отхвърли да разяснява за какво е подал заявление до НМА, само че съобщи, че процесът по кандидатстване напредва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР