Русия и Украйна съобщиха различни версии за повреда на руския

...
Русия и Украйна съобщиха различни версии за повреда на руския
Коментари Харесай

Русия и Украйна с различни версии за удара върху руския крайцер Москва

Русия и Украйна оповестиха разнообразни версии за щета на съветския крайцер „ Москва “ на черноморския флот.

Пожар е избухнал на флагманския крайцер на съветския Черноморски флот " Москва ", заяви рано тази заран съветското Министерство на защитата. " В резултат на пожар на ракетния крайцер " Москва " са се взривили муниции. Корабът е съществено развален. Екипажът беше изцяло евакуиран ", се споделя в изказване на министерството.

По-рано украински формален представител съобщи, че " Москва " е бил ударен от две ракети, само че не показа доказателства, показва Ройтерс. 12 500-тонният транспортен съд е с екипаж от към 500 души.
" В резултат на пожар на ракетния крайцер " Москва " детонираха муниции. Корабът е съществено развален ", заяви министерството на защитата на Русия в изказване. " Екипажът е изцяло евакуиран ".

Русия заяви в четвъртък, че флагманът на нейния Черноморски флот е съществено развален и екипажът му е евакуиран след детонация, за която украински представител сподели, че е резултат от ракетен удар.

Министерството на защитата на Русия заяви, че пожар на ракетния крайцер " Москва " е предизвикал гърмеж на муниции, съобщи организация Интерфакс.

Не се споделя къде е станал случаят (неофициално се твърди, че корабът е изгубил личен ход на 25 благи от Змийския остров, в западната част на Черно море, намиращ се против делтата на Дунав) и какво е предизвикало пожара.

Максим Марченко, украинският губернатор на района към черноморското пристанище Одеса, сподели, че " Москва " е ударен от две украински противокорабни крилати ракети " Нептун ". " Ракетите " Нептун ", охраняващи Черно море, нанесоха доста съществени вреди ", сподели той в онлайн обява.

Украинската страна твърди, че това е същият транспортен съд, взел участие в известния от началото на войната случай с гарнизона на Змийския остров, който сподели в циничен израз на руснаците да се разкарат.

Няма без значение удостоверение на която и да е от версиите. Министерството на защитата на Украйна не отговори на искане за коментар от " Ройтерс ".

" Москва " е вторият огромен транспортен съд, за който се знае, че е претърпял съществени вреди от началото на войната. Миналия месец Украйна съобщи, че е унищожила " Орск ", транспортен съд за поддръжка на десант, до момента в който е на кей в Бердянск, на Азовско море.

Руският флот изстрелва крилати ракети против Украйна от кораби в Черно море. Това е от решаващо значение за поддръжката на сухопътните интервенции в Южна и Източна Украйна. Засега по черноморския бряг не е юридически опит и не е записана подготовка за десант.

" Москва " е гвардейски ракетен крайцер от план 1164 с водоизместимост 11.3 хиляди тона е издигнат в Николаевския корабостроителен цех.

Въведен е в употреба на 30 януари 1983 година Основното въоръжение е 16 пускови установки на свръхзвукови противокорабни ракети P-1000 " Вулкан " с обхват на деяние минимум 700 км.. Има и средства за битка с подводници, минно-торпедни оръжия, артилерия, системи за противовъздушна защита.

През септември 2009 година, по време на престой в Севастополския залив на " Москва ", избухна пожар в отделението на спомагателните механизми.

Тогава флагманът не получи съществени вреди. През 2020 година корабът приключи планов главен ремонт. Тогава източник на ТАСС съобщи, че крайцерът ще служи във Военноморски сили рекордните 60 години, т.е. най-малко до 2040 година

" Нептун " е противокорабна ракета, усъвършенствана от украинското конструкторско бюро " Луч " през 2014 - 2020 година версия на руската Х-35 и въведена на въоръжение през август 2020 година Това е отговорът на анексирането на Крим, при което Украйна на практика изгуби бойния си флот и противокорабната си отбрана. Разликата от Х-5, разработвана преди време с присъединяване на украински инженери, е, че тя е по-голяма, с по-голям обхват, нова система за ръководство и се твърди, че може да се изстрелва от кораби, суша и самолети.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР