Палестинските знамена, както и политическите лозунги и символи ще бъдат

...
Палестинските знамена, както и политическите лозунги и символи ще бъдат
Коментари Харесай

Европейският съюз за радио и тв забрани палестински знамена на Евровизия, но разреши флага на ЛГБТ

Палестинските флагове, както и политическите лозунги и знаци ще бъдат неразрешени в " Малмьо Арена ", където ще се организира състезанието за ария " Евровизия ". Това написа вестник Göteborgs-Posten, като се базира на уредника на състезанието, Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), съобщи ТАСС.

Опитващите се да внесат флагове, всевъзможни други знаци или плакати ще бъдат спирани на входа. Допускат се единствено флагове на участващи страни. Единственото изключение от това предписание е знамето на ЛГБТ общността с цветовете на дъгата и в случай че то се „ употребява за неполитически цели “.

По време на състезанието в Малмьо се чакат огромни антиизраелски митинги. За да се подсигурява сигурността, главните сили на шведската полиция ще бъдат изпратени в Малмьо, а чиновници на реда от Норвегия и Дания също ще им оказват помощ. В Малмьо живеят доста хора от Близкия изток, тъй че спорът сред Израел и Хамас е в центъра на вниманието на всички.

Очаква се към 100 хиляди души от разнообразни страни да дойдат на Евровизия, чиито полуфинали ще се проведат на 7 и 9 май, а финалът е на 11 май.

Европейският съюз за радио и телевизия по-рано разгласи, че не има намерение да изключи Израел от присъединяване в състезанието, макар че в Швеция и други страни се появиха апели поради войната в Газа големия брой жертви измежду цивилното население.

В навечерието на състезанието Съветат за национална сигурност на Израел прикани жителите на страната, които имат намерение да пътуват до Швеция, да бъдат деликатни. Освен всичко друго, те са посъветвани да се въздържат от демонстриране на израелското знаме. Много израелци се въздържат от посещаване на " Евровизия " поради опасения за сигурността си, оповестява тв каналът SVT.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР