Русия и Украйна са постигнали съществен прогрес по мирен план

...
Русия и Украйна са постигнали съществен прогрес по мирен план
Коментари Харесай

Пробив! Киев и Москва обсъждат план за мир с 15 точки

Русия и Украйна са постигнали значителен напредък по кротичък проект с 15 точки, заяви „ Файненшъл таймс ”.

В документа е планувано отдръпване на съветските войски, в случай че Киев признае неутралитет и ограничи въоръжените си сили, написа изданието, позовавайки са на източници измежду договарящите.

За пръв път предлагането е било разисквано в понеделник. В документа се показва, че Украйна би трябвало да се откаже от упоритостите си да стане член на НАТО. Освен това Киев би трябвало да обещае, че няма да дава територията си за бази на задгранични сили като Англия, Съединени американски щати и Турция,  или да приема оръжие от тях в подмяна на отбрана.

Двама от участващите в договарянията показват, че една от 15-те точки в мирния проект включва и гаранции за съветския език в Украйна, където той е необятно публикуван, макар че украинският е  формален. Русия показа нашествието като опит да отбрани рускоговорящите в Украйна от това, което твърди, че е „ геноцид “ от страна на „ неонацисти “.

Най-голямото затруднение остава настояването на Москва Киев да признае анексирането на Крим през 2014 година и независимостта на двете самопроъзгласили се страни, което Украйна изрично отхвърля да направи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР