Русия гони 14 български дипломатиРусия гони 14 български дипломати. Обикновено

...
Русия гони 14 български дипломатиРусия гони 14 български дипломати. Обикновено
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Работа на службите в България е да извадят на показ българските граждани, които са подавали информация на руските дипломати

Русия гони 14 български дипломатиРусия гони 14 български дипломати. Обикновено по дипломатически протокол гоненето на дипломати, откакто към този момент са оповестени едните за личност нон грата, става в границите на няколко седмици. Руската страна се забави съвсем месец с реципрочната мярка, сподели в " Денят стартира " някогашният зам. външен министър Милен Керемедчиев.

Тази мярка също така е много мека и даже не е реципрочна, защото България освен че изгони 70 дипломати и чиновници, само че и закрихме Генералното консулство на Руската федерация в Русе и намалихме като цяло броя на съветските дипломати у нас, изясни той.
По думите м, Русия не е направила това.

" Гоненето на 14 български дипломати - 4-ма дипломати и 10 механически чиновници, не е понижаване на общата численост на нашата задача в Русия. Това значи, че ние можем да ги сменяем с нови лица, които да бъдат утвърдени от съветската страна. Т.е., няма толкоз мощна взаимност ", добави Керемедчиев.

Той е очаквал по-сериозна мярка, да вземем за пример закриване на генералното ни консулство в Санкт Петербург. Дипломатите, оповестени за личност нон грата, са в Екатеринбург, а България беше оповестила, че ще закрие генералното си консулство там и те щяха да бъдат изтеглени у нас, посочи Керемедчиев.

По думите му мярката е мека, само че е трябвало да се случи и влиза в цялата тактика на Русия за интервенция в идните избори на България.
" За мен това е вмешателство във вътрешните работи на България, тъй като да се нападна държавно управление, което към този момент е в предишното и да се приказва още веднъж за дружбата сред двете ни страни, демонстрира, че Русия би желала в идващите избори да има доста по-приятелски насочени към нея партии, които да влязат в Народното събрание ", означи Милен Керемедчиев.

Той е безапелационен, че работа на службите в България е да извадят на показ българските жители, които са комуникирали и контактували с съветските дипломати и са им подавали информация и да им бъдат повдигнати обвинявания.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР