Русия е задвижвана от поток от парични средства, който може

...
Русия е задвижвана от поток от парични средства, който може
Коментари Харесай

Огромна изненада! Какво стана с руската хазна

Русия е задвижвана от поток от парични средства, който може да доближи приблизително 800 млн. $ дневно през тази година, проучва Bloomberg TV Bulgaria.

В началото на март, когато Съединени американски щати и техните съдружници отприщиха вълна от наказания против Русия, президентът Джо Байдън застана в Белия дом и съобщи, че желаят да нанесат " мощен удар по военната машина на Путин ".

Но с наближаването на 100-ия ден от войната в Украйна тази машина към момента е в цялостна подготвеност. Русия е задвижвана от поток от парични средства, който може да доближи приблизително 800 млн. $ дневно през тази година - и това е единствено сумата, която  получава за нефт и газ

Русия надалеч не е наранена от глобите, които я трансфораха в парий в развития свят. Корпоративните колоси избягаха, като доста от тях се отхвърлиха от активи за милиарди долари, а стопанската система се насочва към дълбока криза. Но към този момент Путин може да пренебрегне тези вреди, тъй като хазната му е претъпкана с доходи от първични материали, които станаха по-доходоносни от всеки път, с помощта на скока на международните цени, провокиран частично от войната в Украйна.

Дори и някои страни да спрат или последователно да прекратят покупките на сила, приходите на Русия от петрол и газ ще бъдат към 285 милиарда $ през тази година, съгласно оценки на Bloomberg Economics, основани на прогнози на Министерството на стопанската система. Това ще надвиши цифрата за 2021 година с повече от една пета. Ако се прибавят и други първични материали, това ще компенсира повече от 300 милиарда $ в задгранични запаси, замразени като част от глобите.

Лидерите на Европейски Съюз знаят, че би трябвало да спрат да купуват от Русия и индиректно да финансират опустошителна война на прага на Европа. Но при цялата тази амбициозност националните държавни управления също по този начин знаят, че ще има последствия за личните им стопански системи.

Тази седмица те се съгласиха да продължат да ползват частична възбрана на съветския нефт, проправяйки пътя за шестия пакет от наказания след седмици на пазарлъци и разделяне.

" Винаги има политически ограничавания за потреблението на наказания ", споделя Джефри Шот, старши теоретичен помощник в института " Питърсън " във Вашингтон. " Искате да аргументите оптималната болежка на задачата си и да сведете до най-малко болката на гласоподавателите си вкъщи, само че за жалост това е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР