Русия е технически подготвена да води ядрена война. Това заплаши

...
Русия е технически подготвена да води ядрена война. Това заплаши
Коментари Харесай

Оръжията са, за да ги ползваме. Колко ядрени заплахи отправи Путин от началото на войната

Русия е механически готова да води нуклеарна война. Това заплаши президентът на страната Владимир Путин в сряда в изявление за съветската държавна телевизия.

Изказването му обаче е част от дълга серия сходни предизвестия. То идва единствено 2 седмици след последната опасност с приложимост на нуклеарна мощ от съветска страна. В края на февруари Путин, че го чакат „ трагични “ последствия, в случай че изпрати войски в Украйна . Това се случи, откакто френският президент Еманюел Макрон западни войски да се изпратят на фронта в поддръжка на Киев.

В сряда Путин още веднъж насочи такава опасност в свое изявление за съветската държавна телевизия. По думите му светът сега не върви към нуклеарен спор и Русия не вижда нужда да употребява нуклеарна мощ в Украйна. Въпреки това „ от военно-техническа позиция сме готови “ за нуклеарен конфликт, сподели Путин.

„ Оръжията съществуват, с цел да ги използваме “, сподели още съветският президент. Той добави, че е подготвен да използва нуклеарната мощ на Москва, в случай че има опасност за „ съществуването на съветската страна, нашия суверенитет и самостоятелност “.

Откакто Русия стартира в Украйна на 24 февруари 2022 година , Путин от време на време предизвестява за допустима ескалация до нуклеарен спор. Анализатори в областта на сигурността споделят, че заканите му целят да сплашат западните страни и да ги спрат да подкрепят Украйна в оправянето ѝ с съветската инвазия.

До момента обаче изявленията на съветския президент не са попречели на страните от Европейския съюз (ЕС) и НАТО да дават военна и финансова помощ на нападнатата страна.

Ето случаите, в които Путин е заплашвал Запада с нуклеарна война от началото на съветската инвазия в Украйна.
24 февруари 2022 година В речта, с която, Путин сподели, че Русия е водеща нуклеарна мощ и има „ преимущества в някои от най-новите типове оръжия “. Той добави, че в случай че някоя страна „ заплаши “ Русия, отговорът ще бъде неотложен и ще донесе последици, „ с които в никакъв случай не сте се сблъсквали в историята си “. 27 февруари 2022 година По заповед на Путин нуклеарните сили на Русия са приведени в положение на нараснала подготвеност. 21 септември 2022 година Путин на Русия след Втората международна война и още веднъж сподели, че Москва ще употребява всички налични средства, в случай че част от територията ѝ - в това число окупираните елементи от Украйна - бъде „ застрашена “. „ Това не е блъф “, добави съветският президент. 30 септември 2022 година Путин сподели, че Съединени американски щати на нуклеарни оръжия против Япония в края на Втората международна война, като загатна, че този казус може да бъде още един. 9 декември 2022 година Путин сподели, че всяка страна, която се осмели да нападне Русия с нуклеарно оръжие, ще бъде изтрита от лицето на земята. 22 февруари 2023 година Путин заяви, че Русия за ограничение на броя нуклеарни бойни глави на двете страни. Той добави, че Москва е подготвена да организира тествания с нуклеарно оръжие. 25 март 2023 година Путин сподели, че Русия е сключила съглашение с Беларус за на неговата територия. Доставките на такова оръжие в Беларус, който граничи и с Украйна, същата година. Според съветския президент това е огледален отговор на практиката Съединени американски щати да разполагат нуклеарни оръжия в съюзнически страни в Европа. 5 октомври 2023 година Русия е тествала най-новите си нуклеарни оръжия - крилати и балистични ракети, заяви Путин. И повтори, че всяко нахлуване против Русия ще докара до отговор със стотици нуклеарни ракети. Путин прикани и съветския парламент да преразгледа позицията на Москва по Договора за всеобхватната възбрана на нуклеарните опити.На 18 октомври 2023 година Държавната дума излизането на Русияот този контракт. На 2 ноември Путин на ратификацията. 22 февруари 2024 година Като сигнал към Запада Путин предприе къс полет с съветски стратегически бомбардировач, кадърен да носи нуклеарно оръжие. 29 февруари 2024 година В годишното си послание за положението на нацията Путин сподели, да предизвикат нуклеарна война, в случай че изпратят свои войски в Украйна. 13 март 2024 година Путин сподели, че Русия е готова за нуклеарна война.

Решението за приложимост на нуклеарни оръжия, следени от Русия, е в ръцете на съветския президент. Путин или министър-председател от 1999 година насам.

Последната му опасност идва на фона на идния тази седмица, от който той. Изборите в Русия са строго следени от Кремъл и не се смятат за свободни и почтени.

През 2022 година Украйна си върна огромна част от територията, която Русия в началото завзе в границите на своята инвазия. на Киев през 2023 година обаче упования прогрес. Това породи опасения, че войната е стигнала до задънена улица.

За заплаха от нуклеарна ескалация се приказва още от началото на нахлуването. Експерти и политици в Украйна с Кубинската рецесия от 1962 година, когато Съветският съюз и Съединени американски щати са най-близо до нуклеарна злополука.

Вашингтон твърди, че не е забелязал основни промени в нуклеарната позиция на Москва. Публичните нуклеарни предизвестия на Путин обаче пораждат безпокойствие в Съединени американски щати.

Кремъл има лична нуклеарна теория, в която са посочени изискванията, при които Русия би употребила нуклеарно оръжие. Това може да се случи в отговор на нахлуване с нуклеарна сили или пък с стандартни оръжия, „ когато самото битие на [Русия] е сложено под опасност “.

Русия и Съединени американски щати управляват над 90% от нуклеарните оръжия в света.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР