Русия е разположила нова междуконтинентална балистична ракета Ярс в базата

...
Русия е разположила нова междуконтинентална балистична ракета Ярс в базата
Коментари Харесай

Русия разположи нова ядрена ракета Ярс в Калужка област

Русия е разположила нова междуконтинентална балистична ракета " Ярс " в базата Козелск в Калужка област, югозападно от Москва, заяви РИА Новости, цитирайки министерство на защитата. Това предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Русия разказва ракетата " Ярс ", която може да носи няколко термоядрени бойни глави, като едно от по-новите си оръжия, способно да пробие противоракетната защита на Съединени американски щати и техните съдружници.

Полкът в Козелск, в чийто в силоз беше ситуирана новата ракета, беше първият в стратегическите ракетни войски на Русия, който стартира да се въоръжава с ракети " Ярс ", разполагани в силоз, заяви РИА. Първоначално мобилна версия на тези ракети беше ситуирана в други полкове.

По последни данни на съветското МО калибърът на ракетата е 1,86 м, дължината ѝ е 17,8 м, а стартовата маса е 46 тона. Масата на потребния товар е 1250 кг.

По класификацията на НАТО тя носи името SS-27 Mod 2.

Двигателите на " Ярс " работят с твърдо гориво, като бойният обсег на ракетата е 10 000 километра.

Според данни от открити източници тристепенната МБР е оборудвана с четири разделящи се бойни глави с самостоятелно ориентиране с мощ до 500 килотона всяка.

Ракетата на мобилния комплекс има система за преизчисляване на полетната задача, която разрешава пускът ѝ да бъде осъществен от всяка точка на маршрута на бойно наблюдаване.

В състава на комплекса влиза подправен дивизион с надуваеми макети и имитатори на работата на моторите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР