Русия е предприела всички възможни мерки гражданите ѝ да нямат

...
Русия е предприела всички възможни мерки гражданите ѝ да нямат
Коментари Харесай

Петко Георгиев: "Медиите" в Русия са част от информационните войски на Путин

" Русия е подхванала всички вероятни ограничения жителите ѝ да нямат свободен достъп до информация. В Русия сега няма публицистика, няма медии. Тези, които облъчват популацията, са маскирани като медии, а в действителност са част от осведомителните войски на Путин ". 

Това сподели пред БНР журналистът Петко Георгиев. И уточни, че се основава паралелна действителност, а в противоположен случай следват арести и затвор

" Един сътрудник на Би Би Си или на Дойче веле, когато изпрати преписка за своята медия, той би бил хвърлен в пандиза, в случай че в дописката се споделят истини. Правилна публицистична политика е огромните медии да държат хората си на място, само че да не употребяват материалите им... Информационният похлупак върху Русия е непромокаем ". 

В предаването " Събота 150 " Георгиев добави: 

" Информационната среда в Русия сега не може да бъде изменена. Информационната война на Русия е ориентирана главно против Русия . Виждате паническия метод, по който през последните седмици се сменят посланията във връзка войната. Това значи, че нито едно от тях не работи. Русия изгуби осведомителната конкуренция с Украйна в световен мащаб . Разбира се, не са се отказали. Основният им таргет е съветското население ". 

Той акцентира, че и в украинските медии има детайли на агитация, само че с уточнението, че във военно време това е неизбежно

" Все отново медията в демократичната страна отстоява своите съществени правила, не си измисля вести, не изкривява главната функционалност, която извършва в едно общество ". 

Интервюто с Петко Георгиев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР