Русия е нарушила конвенцията за забрана на химическите оръжия, тъй

...
Русия е нарушила конвенцията за забрана на химическите оръжия, тъй
Коментари Харесай

Лондон: Русия е нарушила конвенцията за забрана на химическите оръжия


Русия е нарушила конвенцията за възбрана на химическите оръжия, защото не е оповестила своята стратегия за разработка на нервно-паралитичното вещество „ Новичок “. Точно то, съгласно Лондон,е употребявано за отравянето на някогашния полковник от съветското разузнаване Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия. Това съобщи на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации непрекъснатият представител на Англия в Организация на обединените нации Джонатан Алън.

„ Русия не е заявила веществото „ Новичок “ или обекти, свързани с неговото произвеждане, както се изисква от конвенцията “, сподели дипломатът. „ От всичко това ние можем да си създадем извода, че Русия съществено е нарушила Конвенцията за възбрана на химическите оръжия, защото не е заявила програмата „ Новичок “. По думите на Алън производството на нервно-паралитичното вещество е доста комплициран развой, което изключва опцията употребяваният за отравянето на Скрипал химикал да е самоделно подготвен. „ Това не е оръжие, което може да бъде създадено от частни лица. То е толкоз рисково, че за него са нужни най-съвременните държавни лаборатории, както и огромен опит “, сподели английският посланик.

Той добави, че в границите на следствието, което продължава, английската страна преглежда две версии: или зад отравянето стоят съветските управляващи, или Русия е „ изгубила контрола над запасите си с отровното вещество “. Според Алън „ Москва не е дала правдиво пояснение, което би удостоверило последния вид “. “Така че нямаме различен избор, с изключение на да създадем извода, че съветската страна носи отговорност за опита за ликвидиране на Скрипал и неговата щерка, както и на офицера от полицията “, сподели английският посланик. Той упрекна Русия в нарушаване на устава на Организация на обединените нации. „ Това не е нормално закононарушение. Това е непозволено потребление на мощ, нарушаване на член 2 от Устава на Организация на обединените нации, основа на интернационалното право “, сподели той. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР