Русия е нанесла нови удари по енергийната мрежа на Украйна. Киев

...
Русия е нанесла нови удари по енергийната мрежа на Украйна.
Киев
Коментари Харесай

1,5 млн. домакинства без ток в Украйна

Русия е нанесла нови удари по енергийната мрежа на Украйна.

Киев оповестява, че след нанесените от Русия удари близо 1,5 милиона семейства са останали без електричество.

Почти една трета от украинските електроцентрали и други уреди за произвеждане на сила бяха унищожени при вълна от въздушни удари от понеделник предходната седмица насам. В обичайното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски прикани за ограничение на използването на електричеството:

„ Стабилността на енергетиката на цялата ни страна зависи от всеки град и област на Украйна. Моля, ограничете потреблението на уреди, които употребяват доста електричество. И изключително в часовете на пиково ползване заран и вечер. “

При последните офанзиви са били наранени регионите на Черкаси, югоизточно от столицата Киев, и град Хмелницки на запад. Въздушни удари и спирания на зареждането също бяха обявени от Одеса на юг до Ровно и Луцк на северозапад.

За незаконен експорт на съветски петрол се основава огромен флот от танкери с незнайни притежатели, осведоми пък „ Укринформ “ като се базира на „ Блумбърг “.

„ Значителен дял от износа на съветски нефт ще се прави посредством комплицирана и постоянно секретна мрежа от кораби, притежатели, пристанища и безвредни направления, доминирани от хора, които към момента желаят да имат работа с Русия “, се акцентира в информацията.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР