Русия е добавила легендарния шахматист Гари Каспаров към списъка с

...
Русия е добавила легендарния шахматист Гари Каспаров към списъка с
Коментари Харесай

Кремъл обяви шахматиста Гари Каспаров за терорист

Русия е добавила именития шахматист Гари Каспаров към листата с " терористи и екстремисти ", оповестяват съветските държавни медии.

Бившият международен първенец по шахмат към този момент беше разгласен от Кремъл за " задграничен сътрудник " преди 2 години.

Според актуалното решение на Росфинмониторинг съветските банки би трябвало да замразят средствата на Каспаров и да му отхвърлят обслужване. От изявленията в съветските медии излиза наяве, че против него е повдигнато наказателно дело за " терористична активност ".

След отдръпването си от професионалния спорт, гросмайсторът се трансформира в един от най-големите критици на съветския президент Владимир Путин, като го намерено го дефинира като дикатор.

Каспаров не един път е подлагал на критика властническата политика на съветския президент Владимир Путин. В изявление за Българска национална телевизия от 24 февруари, той разяснява, че евентуален триумф на Путин в Украйна би означавал началото на нова експанзия против страни членки на НАТО.

Той уточни гибелта на Навални като доказателство за безнаказаността на Путин и прикани Западния свят да отговори съответно на закононарушенията на съветския президент.

" Със гибелта на Навални Путин е изпратил сигнал, че може да прави каквото си желае ", сподели Каспаров.

Според шахматиста Путин се усеща безнаказано и това му разрешава да продължава да прави закононарушения и да убива хора. Той прикани Запада за съответни реакции, които да доведат до стопански погром на Кремъл.

„ Трябва да се подхващат такива ограничения, които да доведат до боен и стопански погром на Путин. Всъщност убийството на Навални е едно от поредицата закононарушения на Путин и до момента в който приказваме, не престават да убиват в Украйна. Путинските по какъв начин да кажа... клиенти от рода на Мадуро, " Хамас " не престават да правят закононарушения и да нагнетяват ситуацията в света, “ споделя Каспаров.

Шахматистът напуща Русия през 2013 година, а през 2022 година, дружно с Михаил Ходорковски и други съветски опозиционери в заточение, основат Антивоенен комитет на фона на войната в Украйна.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР