Русия държи като заложник най-голямата атомна централа на Украйна и

...
Русия държи като заложник най-голямата атомна централа на Украйна и
Коментари Харесай

Зеленски посочи, че сигурността на АЕЦ ”Запорожие” не може да се гарантирана

" Русия държи като " пленник " най-голямата атомна централа на Украйна и я употребява за радиационно изнудване ", акцентира украинският президент: „ Никой различен терорист не е достигал такова дъно в цинизма си както го прави Русия. Държането на атомна електроцентрала като пленник повече от година е най-лошото нещо, което може да се случи в историята на европейския, а и в международния бранш на нуклеарната енергетика “, добави Зеленски.

 

В продължение на една година в Запорожката атомна електроцентрала не престават да работят украинци, само че оборудването е под надзор на съветските сили. Екип от наблюдаващи от организацията на Организация на обединените нации също участва в обекта, само че основаването на зона за сигурност към него става все по мъчно.

 

Тази нощ Киев е бил подложен на офанзива с дронове, заяви кметът Виталий Кличко. Съобщава се за пожар в постройка с публични функционалности, няма данни за потърпевши.

Германия към този момент е изпратила в Украйна обещаните танкове " Леопард 2 ", удостовери канцлерът Олаф Шолц. Според " Шпигел " Берлин към този момент е доставил на Киев и близо 40 бойни машини за пехотата " Мардер ". Британски танкове „ Challenger “ също към този момент са пристигнали в Украйна, оповестиха от украинска страна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР