Русия бойкотира изслушвания на най-висшия съд на ООН в понеделник,

...
Русия бойкотира изслушвания на най-висшия съд на ООН в понеделник,
Коментари Харесай

Русия бойкотира изслушване в Международния съд на ООН

Русия бойкотира чувания на най-висшия съд на Организация на обединените нации в понеделник, който заседава по искане на Украйна за прекъсване на военните дейности от страна на Москва.

Днес започнаха чувания в Международния съд, само че без правно посланичество на Русия, съобщи „ Ройтерс “.

„ Фактът, че местата на Русия са празни приказва ясно. Те не са тук в този съд – те са на бойното поле и водят нападателна война против моята страна “, сподели украинският делегат Антон Кориневич. Той прикани страната на Владимир Путин „ да постави оръжие и да показа своите доказателства “.

С началото на нашествието Путин съобщи, че „ специфичната военна интервенция “ е нужна за отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид – т.е. тези, чийто първи или единствен език в съветски – в Източна Украйна.

Съдът съобщи, че съжалява за неучастието на Русия. Държавите нормално, само че не постоянно, следват разпорежданията на съда, които са правно обвързващи. Говорител на съветското посолство в Нидерландия няма коментар по тематиката.

Миналата седмица стана ясно, че и Международният углавен съд в Хага стартира следствие за вероятни военни закононарушения, осъществени от Русия в Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР