Русия блокира приемането на заключителна декларация на конференцията на ООН

...
Русия блокира приемането на заключителна декларация на конференцията на ООН
Коментари Харесай

Русия блокира декларация на ООН за договора за ядрено разоръжаване

Русия блокира приемането на заключителна декларация на конференцията на Организация на обединените нации за контракта за нуклеарно разоръжаване. Представителят на Москва на Десетата конференция за преразглеждане на Договора за неразпространение на нуклеарни оръжия твърди, че препоръчаната взаимна декларация е " политизирана ".

Договорът за неразпространение на нуклеарно оръжие, който подписалите го 191 страни преразглеждат на всеки пет години, има за цел да насърчи цялостното разоръжаване и съдействието в мирното потребление на нуклеарната сила.

След четири седмици договаряния късно нощес ръководителят на конференцията Густаво Злаувинен съобщи, че " не е в положение да реализира съглашение " по текста на заключителната декларация.

Руският представител Игор Вишневецки не вижда " баланс " в текста.

Според източници, близки до договарянията, Русия се е противопоставила на пасажите, засягащи украинската атомна електроцентрала в Запорожие, която е окупирана от съветските военни.

В декларацията се показва " сериозна угриженост " по отношение на военните действия към украинските електроцентрали, както и по отношение на загубата на надзор от Украйна върху такива обекти и произлизащия от това риск за сигурността им.

При откриването на тазгодишната конференция за разоръжаване генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести, че светът е изправен пред " нуклеарна заплаха, невиждана от разгара на Студената война ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР