Русия блокира достъпа до Google News, след като силите на

...
Русия блокира достъпа до Google News, след като силите на
Коментари Харесай

Русия блокира достъпа до Google News

Русия блокира достъпа до Гугъл News, откакто силите на Wagner Group заплашиха да смъкват военни. Най-малко пет интернет доставчика са лимитирали достъпа до новинарския агрегатор. Руските снабдители на интернет услуги са прекъснали достъпа до Гугъл News, откакто президентът Владимир Путин упрекна Евгений Пригожин, водач на паравоенната група Вагнер, в „ образуване на въоръжен протест “. Според интернет монитораNetBlocks, най-малко пет съветски телекома, в това число Rostelecom, U-LAN и Telplusl, блокират достъпа на уеб консуматори в страната до новинарския агрегатор. 

Освен че е създател на Wagner Group, Пригожин е създател и основател на Агенцията за интернет проучвания, фермата за тролове зад рускатаКампания за интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година
-->
Путин, определяйки протеста на Пригожин като „ смъртоносна опасност “ за съветската държавност, даде обещание тежки последици за всеки, който се причисли към паравоенната група. „ Всеки, който съзнателно пое по пътя на измяната, който приготви въоръжен протест, избра пътя на изнудването и терористичните способи - те ще понесат неизбежно наказване “, сподели той в събота, съгласно The ​​Washington Post.

След нашествието на Русия в Украйна предходната година доста западни софтуерни компании или се изтеглиха от страната, или видяха, че техните услуги са блокирани от телекомуникационния регулатор Roskomnadzor. Фейсбук и Twitter са измежду платформите, които са били отчасти или изцяло блокирани в страната от март предходната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР