Русия би приела подялба на Косово, ако Сърбия прецени, че

...
Русия би приела подялба на Косово, ако Сърбия прецени, че
Коментари Харесай

Русия би приела подялба на Косово

Русия би приела делба на Косово, в случай че Сърбия реши, че това е най-хубавото решение за нея. Това разгласи съветският дипломат в Белград – Александър Чепурин, представен от е Vecernji Novosti.

През тази седмица сръбският външен министър Ивица Дачич разгласи, че албански политици са съгласни на делба на Косово. Според него такова решение ще е в изгода и на двете страни.

„ Ние почитаме позицията на Сърбия за това решение и в случай че там считат, че то е най-хубавото, ние ще го подкрепим. Русия е подготвена да поддържа всяко сръбско решение. Мисля, че към момента е годно мотото: Това което е положително за Сърбия, е положително и за Русия. За Москва е значимо решението, което се предлага, да е положително за Сърбия. Ние не се съмняваме, че президентът Алекандър Вучич и външният министър Ивица Дачич взимат най-хубавите решения за страната “, съобщи Чепурин.

Той акцентира, че макар вътрешните промени в Русия, страната ще продължи да е добър сътрудник за Сърбия. Чепурин изясни, че Русия в никакъв случай няма да обърне тил на Сърбия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР