Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 56-годишния шофьор

...
Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 56-годишния шофьор
Коментари Харесай

Задържаният с над 90 кг хероин на Дунав мост остава в ареста

Русенският областен съд остави за непрекъснато в ареста 56-годишния водач Александър Ю., който на 17 ноември тази година бе арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " при Русе с 93,6 кг хероин. Наркотикът бе открит в тайник в пода на управлявания от него лекотоварен камион с българска регистрация. По първична оценка хероинът е на стойност малко повече от 3,7 млн. лв..

Това е и най-голямото количество от този тип опиат, откривано на "Дунав мост " през последните пет години.

Откриха хероин за милиони на Дунав мост

Мъжът, който е от хасковско село, е упрекнат за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество в изключително огромни размери. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи от 15 до 20 години затвор и санкция от 200 000 до 300 000 лв..

На днешното съвещание прокурорът по делото Андрей Ангелов съобщи, че обвиненият има и друга престъпна демонстрация - в края на декември 2013 година на граничния пункт "Капъ куле " турските гранични служби разкрили у мъжа 5,360 кг. кокаин, разпределен в прикрепени за тялото му пет пакета. По неофициална информация в Турция той е бил наказан на затвор и е изтърпял наказването си. Александър Ю. е фамилен и има полувисше обучение. Досега не е осъждан в България.

Наскоро купил лекотоварния камион от Русе и с него правил транспортна активност. Откритата на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " пратка е пътувала за Западна Европа, като най-вероятно става дума за интернационален канал за трафик на опиати. Определението може да се апелира в тридневен период пред Великотърновския апелативен съд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР